Гарантий все меньше
Банки - Депозит
24.03.2009

ImageФонд гарантирования вкладов физических лиц перевел один из крупнейших  украинских банков Укрпромбанк (ООО "Украинский промышленный банк") в категорию временных участников.

В сообщении на сайте фонда говорится: "20 марта 2009 года внесено изменения в реестр участников (временных участников) Фонда: из категории участников в категорию временных участников Фонда переведено ООО "Укрпромбанк"(г. Киев)"

Таким образом по состоянию на 20 марта, 178 банков являются постоянными участниками фонда, 6 - временными участниками. 21 января 2009 года НБУ ввел временную администрацию в Укрпромбанк.

Напомним также, что 2 марта в категорию временных участников фонда были переведены банки: "Надра" (Киев), "Причерноморье" (Днепропетровск), "Одесса-Банк" (Одесса), "Национальный кредит" (Киев) и "Финансовый Союз Банк" (ФСБанк, Днепропетровск).

В соответствии с законом "О фонде гарантирования вкладов физических лиц", в категорию временных участников фонда по решению административного совета фонда переводятся банки, которые не выполняют установленных Национальным банком экономических нормативов или которым Нацбанк остановил действие лицензии на осуществление банковской деятельности.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) створений на виконання Указу Президента України від 10 вересня 1998 року № 996/98.

Фонд є державною спеціалізованою установою, яка виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд заснований з метою забезпечення захисту інтересів фізичних осіб - вкладників банків.

Фонд функціонує на засадах, встановлених Законом України від 20 вересня 2001 року N 2740-III "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ".

Розмір гарантованої суми відшкодування за вкладами, включаючи відсотки, на данний момент становить - 150 000 грн. 

На сайте самого банка данное событие было прокоментировано следующим образом:


Не зважаючи на вчасну та в повному обсязі сплату ТОВ „Укрпромбанк” регулярних зборів в якості банку учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Фондом прийнято рішення щодо переведення ТОВ „Укрпромбанк” до реєстру тимчасових учасників Фонду гарантування (Згідно інформації з офіціальної Інтернет-сторінки Фонду гарантування fg.org.ua ).

Відповідно до „Положення про застосування заходів впливу до банків - учасників (тимчасових учасників) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, (затвердженого рішенням адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 14 листопада 2002 року N 11, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 6 грудня 2002 р. за N 954/7242) однією з підстав для переведення банку - учасника Фонду до категорії тимчасового учасника може бути призначення Національним банком України тимчасової адмiнiстрацiї банку.

Відповідно до ст. 28 ЗУ „Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб”: „ст. 28 Фонд не відшкодовує гарантовану суму за вкладами фізичних осіб, які залучаються банком, переведеним до категорії тимчасового учасника Фонду, які залучені ним з дати отримання повідомлення про переведення його до категорії тимчасового учасника Фонду”.

За роз’ясненнями, розміщеними на офіціальній Інтернет-сторінці Фонду: „Вказані обмеження стосуються тільки залучення нових вкладів і не поширюються на продовження строків за раніше укладеними депозитними договорами.” Таким чином депозити, оформлені до переведення Банку до категорії тимчасового учасника Фонду, в тому числі пролонговані після переведення Банку до категорії тимчасового учасника Фонду, ним гарантуються.

Після рекапіталізації ТОВ „Укрпромбанк” та виведення тимчасової адміністрації з Банку, ТОВ „Укрпромбанк” буде повернуто статус учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Довідка:
Укрпромбанк зареєстрований в 1989 році. На 01.02.2009 р. мережа Укрпромбанку складається з 26 філій та 297 відділень; кількість банкоматів – 571, кількість банківських терміналів – 512; кількість торговельних терміналів – 880.

Укрпромбанк входить у першу групу банків по рейтингу НБУ (найбільші банки). Станом на 01.02.2009 р. активи банку становлять – 13 992,2 млн. грн.; кредитно-інвестиційний портфель – 12 502,6 млн. грн.; регулятивний капітал банку становить – 1 522,8 млн. грн., депозити фізичних осіб – 7 488,3 млн. грн., депозити юридичних осіб – 2 190,9 млн. грн.


Деньга

Читать также:

Пятая часть вкладов утеряна

Несгораемый остаток

Война за выживание

Фонд гарантирования вкладов перевел 5 банков в категорию временных участников

В Украине заработала электронная "Биржа депозитов"

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua