Крим скаржиться на нестачу води, але не платить за неї
14.04.2014

ImageСамопроголошена кримська влада не намагається врегулювати з Україною питання водопостачання.

Про це заявив виконувач обов’язків заступника Адміністрації президента, народний депутат з фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, передає Радіо Свобода.
 
 За його словами, Крим замість укладення відповідної угоди й сплачення боргів за перекачку води – це близько півтора мільйони гривень – здійснює несанкціонований забір.
 
 "Вода дійшла до першої насосної станції, там її крадуть відвідними каналами, які на самій півночі Криму є. Вже на сьогодні, більше ніж на мільйон гривень просто безкоштовно забрали воду, при тому, що збитків зазнає "Укрводгосп"", − розповів Сенченко.
 
 За його словами, небажання врегулювати питання із водопостачанням може мати важкі наслідки насамперед для сільського господарства півострову.
 
 "З Криму ніхто не приїздить на укладення угоди. Це ми не говоримо зараз про окупацію. Угоду щорічно кримські структури укладали з українськими, тому що там є нюанси: витрати і так далі. Ніхто не приїздить", − прокоментував ситуацію чиновник.

В той же час у Криму скаржаться, що у них не розпочато поливний сезон і сільськогосподарські роботи - під загрозою зриву.

Про це заявив голова Республіканського комітету Криму з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Ігор Вайль, повідомляє Кримське Інформаційне Агентство.

"Замість 70 кубометрів води на секунду на Крим подається 6,3 кубометра, що не дає можливості не лише почати полив, а й наповнити систему, а через 10 днів за графіком ми маємо подати воду на рис", - сказав Вайль.

За словами чиновника, питання водопостачання "упирається в політичну площину, тому, напевно, буде окрема розмова".

http://www.pravda.com.ua/

Читать также:

У Криму російський військовий розстріляв впритул українського офіцера

Українські та міжнародні мережі покидають Крим

Крым производил лишь 2,6% украинской агропродукции

Фонд гарантирования вкладов прекращает выплаты в Крыму

Препперы: почему миллионы американцев готовятся к всемирным катаклизмам?

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua