Про фінанси не для фінансистів
06.04.2015

Image10 найважливіших речей про управління особистими фінансами потрібно знати людині, яка не має освіти та досвіду у фінансовій сфері

1. Витрачайте менше, ніж отримуєте. Це досить проста думка – і це правило номер один.

2. Спершу платіть собі. Коли отримуєте гроші, спочатку виділіть кошти для себе, а потім вже – для того, кому ви мусите заплатити. Це визначає наявність або відсутність у вас фінансового зростання.

3. Кожен долар – це інвестиція. Навіть якщо ви йдете в Діснейленд, ви інвестуєте у власний гарний настрій, а також вкладаєтеся у відносини, які будуєте зі своїми супутниками. Кожен долар, який ви витрачаєте, має якось просувати вас вперед. Так ви позбавитеся від прагнення до миттєвих задоволень.

4. Постійно розширюйте знання про те, як робити фінансовий вибір. Ви ніколи не будете знати достатньо. І не важливо, де ви навчалися. Читайте більше, вчіться далі.

5. Не слухайте фальшивих пророків. Я раджу вчитися постійно, і настільки ж важливо ігнорувати поради людей, які показують поганий приклад. Якщо вашому батькові 65, а він все ще працює, тому що не може дозволити собі вийти на пенсію, подумайте двічі, перш ніж зробити, як він говорить. Краще слухайте людей з розвиненою самосвідомістю.

6. Займіться особистою фінансовою безпекою, не покладайтеся в цьому на своє місце роботи. Це найважливіше правило, але його взагалі ніхто не дотримується. Коли ви влаштовуєтеся на роботу, роботодавець відправляє вас у відділ кадрів, де некваліфікований працівник пропонує відкладену компенсацію. Ця людина не має ліцензії для роботи з фінансовими інструментами, таким чином, її рекомендації не можуть бути легальні. Самостійно визначте, як ви забезпечите себе при звільненні/виході на пенсію, адже дуже ймовірно, що ви будете міняти роботодавців.

7. Максимально скоротіть податки. Вам хочеться фінансувати війну? Мені теж ні. З’ясуйте, як зберегти і примножити свої кошти без сплати податків. Якщо 1% найбагатших людей може це, ви теж можете. Є способи.

8. Шукайте конкурентні ціни на все, і ніколи нічого не купуйте за повною ціною! Одяг, автосервіс, страхування. Щоразу, коли ви платите за послугу повну ціну, вас використовують.

9. Бережіть себе як у фізичному, так і в юридичному плані. Якщо ви курите, ваші внески за страхування життя і здоров’я стають вищими. Якщо вас піймали за водінням автомобіля в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, страхування життя взагалі анулюється. І тоді зачиняться двері туди, де ви можете не бути рабом до кінця своїх днів.

10. Ваш заробіток за годину має значення. А річний дохід не важливий. Якщо людина отримує 50 тис. доларів на рік, заробляючи $500 за годину, у неї більше часу (а значить, вона більше володіє власним життям), ніж у людини, яка заробляє 100 тис. доларів за рік по $50 за годину. Це – єдиний і найважливіший критерій, за яким багаті відрізняються від бідних. Багатим життям живе не той, хто зібрав багато грошей і матеріального майна. Багатим життям живе той, у кого є свобода розпоряджатися своїм часом так, як він хоче!

Крістофер Поллок, кінопродюсер

Читати також:

Цитаты, афоризмы по инвестированию, бизнесу, экономике, финансам...

Почему евреи богатые?

9 богатейших украинцев в рейтинге Forbes-2014

15 фактов о деньгах, которые должен знать каждый

Как прожить 365 дней, покупая только украинское

Часы Casio в квадрате, или две оригинальные модели бренда Edifice

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua