Над Україною навісла тінь «чорних полковників»
Бизнес - Экономика
22.09.2015

ImageСхоже, що наша держава перетворилась на притулок для неоліберальних злочинців. Один із «чиказьких хлопчиків» з команди Піночета – Артур Лаффер – заняв посаду радника Міністра фінансів Наталії Яресько з податкових питань.

 Після реформ піночетівської хунти, до яких долучався пан Лаффер, кількість людей, які знаходились за межею бідності становила 41,2%. Кількість чилійців, що не мали адекватного житла, зріс з 27% у 1972 році до 40% у 1988-му. Зовнішній борг зріс з $3,7млрд в 1973 до $16,3 млрд (!) у 1989 році. Після 15 років неоліберальних реформ дохід на душу населення знизився на 12% порівняно з 1972 роком. Дерегуляція економічної діяльності призвела до небаченого росту забруднення довкілля: за деякими даними, у 1992 році Сантьяго посів п’яте місце у Латинській Америці за рівнем забрудненості повітря.

Словом, якщо головним критерієм ефективності політики є вигода бізнесу, то така країна не придатна для життя.

 

Читати також:

Україна домовилася з кредиторами

Украина за годы независимости поставила мировой рекорд падения ВВП, – эксперт

Борги України: беремо чи віддаємо?

Сорос: Европа ставит под удар прогрессивное развитие Украины

Украинские экономисты не могут объяснить, зачем стране МВФ

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua