Вітер переміг атом: потужності вітрової енергетики перевищили потужності ядерної енергетики
Бизнес - Экономика
23.02.2016

ImageСтаном на кінець 2015 року встановлені вітроенергетичні потужності в усьому світі досягли 432,42 ГВт (на 17% більше, ніж у 2014 році).

При цьому потужності ядерної енергетики склали 382,55 ГВт. Це вперше, коли вітер обігнав атом, повідомляє ресурс The Japan Times.

Минулий рік став рекордним за кількістю введених у експлуатацію вітропарків – нові потужності досягли 63 ГВт (експерти порівнюють цю енергетичну потужність з потужністю 60 ядерних реакторів).

Зазначається, що вітроенерегтика стала більш популярною завдяки використанню нових технологій та зменшенню її вартості. В той час як ядерна енергетика «топчеться на місці», а страшний відголосок аварії на АЕС Фукусіма-1, що сталася у 2011 році, ще й досі дає про себе знати.

Наразі світовим лідером у галузі вітроенергетики є Китай (встановлені потужності досягли 145 ГВт).

Так, у 2015 році Китай додав 29 ГВт нових потужностей вітру до своєї енергетичної галузі, побивши власний рекорд 2014 року (тоді було досягнуто 21 ГВт). У США було додано лише 8,6 ГВт.

http://ecotown.com.ua/

Читати також:

Nissan, Tesla і BYD: названі найбільші виробники електромобілів за підсумками 2015 року

Швеция станет первой в мире страной, которая полностью откажется от нефти и газа

Фуджисава - город, который полностью перешел на солнечные батареи и отказался от бензина

Велосипедист — бедствие для экономики.

Крилата експансія: українська курятина на шляху в Китай

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua