Афінаж золота Венесуели в Туреччині
Инвестиции - Драгметаллы
20.11.2018
ImageВлада США звинуватить керівництво Венесуели в нелегальних операціях. Це пов'язано з тим, що Центробанк цієї латиноамериканської країни відправив недавно 21 тонну золота на переробку до Туреччини, а не в Швейцарію.

За повідомленням ЗМІ, за останні кілька місяців Венесуела відправила до Туреччини на афінаж більше 21 тонни жовтого дорогоцінного металу. Ці дії відповідають заяві Центробанку в липні 2018 р Тоді його керівництво оголосило, що більше не буде відправляти золото в Швейцарію. Це пов'язано з побоюванням санкцій західних країн. Під тиском США влади Альпійської Республіки можуть просто відмовитися повертати перероблений дорогоцінний метал. Тому було вирішено відправити золото в дружню країну, якою є Туреччина.

Офіційна влада США гостро відреагували на рішення Венесуели. На думку представника міністерства фінансів США, вивезення золота за межі країни повинно бути здійснене відповідно до світової практики та з дотриманням норм безпеки, щоб можливо було зафіксувати, що дорогоцінний метал дійсно належить венесуельському народу.

На думку американців, дії уряду Венесуели є незаконними, а отже сприяють корупції та обкрадання власного народу. Проти Венесуели вже діють економічні санкції, а зараз з'явився ще один привід, щоб їх посилити.

Як уже повідомлялося раніше, Венесуела страждає від жорстких економічних санкцій, в країні бушує валютна криза. Влада держави була змушена монетизувати золотий запас, щоб отримати іноземну валюту, зокрема долари США. Вони були необхідні для покупки за кордоном товарів народного споживання і продуктів харчування. Частина золота була втрачена в рамках своп-угоди з німецьким Deutsche Bank.

Деякий час назад президент Венесуели Ніколас Мадуро офіційно заявив, що він хоче використовувати золото і нафту в якості фізичного забезпечення національної криптовалюта Petro. Варто також нагадати, що ця латиноамериканська країна володіє одними з найбільших запасів нафти в світі.


Дивитися: Графік цін на золото, срібло, платину

 

Читати також:

Банк Англії не віддасть золото Венесуелі

Афінажне виробництво Швейцарії - краще в світі

Самый дорогой завод по аффинажу в СНГ запущен в Астане

Rand построит в Китае аффинажный завод

BlackRock продав акції ETF-фонду на 1 $ млрд

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua