Економіка України у 2018 році зросла на 3,4%
Разное - Новини
17.01.2019
ImageЗростання валового внутрішнього продукту України у 2018 році склало 3,4%, що є найбільшим показником за останні 7 років. Такі попередні дані Національного банку України.

“Ріст ВВП за 9 місяців 2018 року склав 3,8%. Наш прогноз на кінець 2018 року — 3,4%. Це найбільший показник за останні 7 років”, — повідомив голова Нацбанку Яків Смолій.

Також Україні вдалося досягти уповільнення інфляції до 9,8% — це найкращий показник за останні 5 років.

Як нагадують у Нацбанку, станом на початок 2019 року, розмір золотовалютних резервів України складає 20,8 мільярдів доларів — найбільший показник з 2013 року.


Коментар Дєньга. Зростання в 3,4 % дуже мале для країни яка має найгірший у світі показник зміни ВВП з 1991 р. Це зростання недостатнє для країни третина бюджету якої іде на погашення боргів і процентів по ним. Мало того таке зростання нічого не значить, адже його могли досягти наприклад за рахунок збільшення комунальних тарифів і збільшення мінімальних цін на алкоголь та цигарки (так так такі речі дають ріст ВВП). і це навіть не враховуючи хто і як той ВВП рахував.


 

Читати також:

Чому боротьба з інфляцією не самоціль

Гройсман розповів, як зовнішні борги тиснуть на Україну

Природные ресурсы, чьи они на самом деле?

Почему элиту нужно убивать?

Замкнутый круг: Украина теряет производство и экспорт

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua