Heraeus: дефіцит паладію посилюватиметься
Инвестиции - Драгметаллы
13.03.2019
ImageЗа підсумками минулого 2018 року вартість паладію виросла на 1/3, так як попит на цей дорогоцінний метал в світі перевищує його пропозицію. Німецька компанія Heraeus Precious Metals опублікувала свій прогноз щодо перспектив паладію в 2019 р

На думку аналітиків компанії, в поточному році потрібно розраховувати на збереження дефіциту паладію на світовому ринку. Вартість дорогоцінного металу буде зберігати висхідний тренд, однак зростання буде мати волатильний характер. Вартість паладію буде коливатися в діапазоні 1130-1650 доларів за унцію.

Паладій є важливим елементом у виробництві автомобільних каталізаторів для бензинових двигунів. З 2018 року стало спостерігатися різке зростання попиту на цей дорогоцінний метал, при цьому існуюча пропозиція дорогоцінного металу на ринку не змогла забезпечити його потреб. Через це вартість паладію виросла в минулому році на третину. Зараз він торгується на рівні 1374 $ за унцію.

На думку експертів, попит на паладій буде продовжувати рости в 2019 р Запаси цього дорогоцінного металу в ETF-фондах знизилися з 39,4 т. До 20 т. Найбільшим споживачем паладію є автомобільна галузь: на її частку припадає 81% від загального попиту. Тому навіть незначне зростання продажів автомобілів і посилення вимог щодо вихлопних газів в Китаї будуть додатково підтримувати ціни на паладій.

Навіть незважаючи на зростання виробництва паладію на родовищах і отримання його з вторинної сировини, в світі зберігається дефіцит на рівні 17 тонн. Якщо страйк на родовищах в Південній Африці продовжиться, то дефіцит буде рости. Тільки лише зниження продажів автомобілів в США і Китаї може зняти напругу з поставками паладію.

Що стосується платини, то попит на неї залишається стриманим. Цей дорогоцінний метал використовується у виробництві каталізаторів для дизельних автомобілів. Автоіндустрія споживає 42% платини від світового попиту. Падіння продажів дизельних автомобілів у багатьох країнах світу робить негативний вплив на вартість платини. Експерти очікують, що профіцит платини в 2019 р складе 21 тонну, а за підсумками 2018 року загальний обсяг виробництва платини склав 207 тонн. Тільки лише тісна кореляція золота і платини буде підтримувати цей дорогоцінний метал в діапазоні від 700 до 950 доларів за унцію.

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua