Німеччина: золото за готівку до 2000 € без паспорту
Инвестиции - Драгметаллы
17.07.2019
ImageВ даний час в Німеччині можна купувати золото і срібло анонімно, тобто без паспорту і за готівковий розрахунок, на суму до 10.000 євро. Але вже з'явився законопроект, який передбачає зниження цієї суми до 2.000 євро.

Якщо даний законопроект буде схвалений, і закон вступить в силу, то продавці дорогоцінних металів повинні будуть запитувати паспортні дані у своїх клієнтів, які захочуть купити золото або срібло на суму, що перевищує 2.000 євро.

Необхідність знизити суму анонімної покупки дорогоцінних металів влада пояснює потребою боротися з тероризмом і відмиванням грошей.

На думку експертів, подібна доля чекає найближчим часом і інші сфери бізнесу, наприклад, торгівлю мистецтвом і антикваріатом, ринок нерухомості і азартні ігри. Варто нагадати, що два роки тому верхня планка покупки дорогоцінних металів за готівку без паспорта була знижена в Німеччині з 15.000 до поточних 10.000 євро. І ось тепер очікується подальше зниження до 2.000 євро.

Якщо закон все ж буде прийнятий і вступить в силу, то "вільні громадяни Німеччини" зможуть купувати анонімно тільки одну унцію золота. Від двох унцій золота і вище потрібно буде пред'явити свій паспорт.

Що стосується інших європейських країн, то, наприклад, у Франції верхня межа купівлі дорогоцінних металів без паспорта знаходиться на рівні 1.000 євро. У швейцарців в цьому плані залишилося більше маневру для дій. Там можна купувати золото і срібло анонімно на суму до 25.000 франків (22.400 євро).

 

Дивитися також: Графіки цін на дорогоцінні метали

 

Читати також:

Золото: прогнози цін в 2019 р

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

"Крюгерранд" vs. "Золотий орел" боротьба за лідерство

Афінажне виробництво Швейцарії - краще в світі

ПАР: видобуток золота за лютий 2019 р

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua