Золото - переможець в торгівельній війні між США і Китаєм
Инвестиции - Драгметаллы
27.07.2019
ImageЗа повідомленням Bank of America, золото може стати одним з великих бенефіціарів торгової війни між Сполученими Штатами і Китаєм, яка продовжить свою ескалацію, не маючи можливості досягти угоди.

Ціна на золото може піднятися до 1400 доларів за унцію вже в цьому році через вплив геополітичної і комерційної невизначеності з приводу зростання світової економіки. Хоча американська економіка менш схильна до впливу комерційної війни, ніж китайська, аналітики інвестиційного банку Bank of America вважають, що чим довше вона триватиме, тим серйозніше будуть наслідки.

На початку червня цього року американський Центробанк знизив прогноз зростання ВВП США на цей рік з 2,5 до 2,4%. До 2020 ж року він оцінює зростання всього на 1,5%, що нижче за попередню оцінку на 1,8%. Це друге скорочення, зроблене в прогнозах зростання економіки США. Аналітики вже попереджали, що комерційна напруженість погіршить ситуацію навіть перш, ніж вони фактично почнуть слабшати.

Згідно зі звітом інвестиційного банку, введення тарифів в кінцевому підсумку впливає на добробут економіки, яка їх нав'язує: «Щорічне підвищення тарифів в Сполучених Штатах є безпрецедентним і вкрай дефляційним фактом, який викликає важливі макроекономічні загрози».

Підвищення тарифів на імпортну продукцію з Китаю може почати позначатися на попиті з боку американських споживачів. Експерти відзначають, що ці тарифи виросли в середньому на 4,4%, що є найвищим показником з 1973 р, коли сталася нафтова криза. Вони попереджають, що повноцінна торгова війна може підняти тарифи на всі імпортовані товари до 13,8% - це максимальне значення з 1949 р

Відповідальність за це лежить на Федеральныї Резервній Системі США. Bank of America прогнозує зниження процентних ставок у вересні 2019 р ще одне в грудні і третє на початку 2020 р що буде являти собою зниження на 75 базисних пунктів федеральних процентних ставок на початку наступного року.

В умовах подібних рішень це буде означати, що активи з низьким рівнем ризику, такі як золото і казначейські облігації США, будуть піддаватися значній переоціні. Тим часом, золото продовжує залишатися на високому рівні, показавши кращий тижневий результат в цьому році.

 

Дивитися: Графіки ціни на золото 

 

Читати також:

Німеччина: золото за готівку до 2000 € без паспорту

Інфографіка з видобутоку і запасів рідкоземельних металів в розрізі країн.

Нова реальність. Як китайський бізнес отримав контроль над світом

Пітер Шифф: цінуйте спокій перед штормом

Золото: прогнози цін в 2019 р

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua