Прогноз по золоту від банків до кінця 2019
Инвестиции - Драгметаллы
20.08.2019
ImageАналітики деяких банків підвищили свій прогноз на тлі погіршення ситуації в світовій економіці. Наприклад, Bank of America підвищив свій прогноз навіть до 2300 доларів за унцію.

Жовтий дорогоцінний метал продовжує торгуватися на рівні 1500 доларів за унцію. Наступне цінове ралі настане нескоро. Сьогодні вранці золото на спотовому ринку торгувалося за ціною 1515 $ за унцію, що відповідає 1364 євро. Зараз ціна дорогоцінного металу в європейській валюті знаходиться всього лише на 1% зростання від історично рекордного рівня, який був досягнутий в жовтні 2012 р Зараз банки на перебій публікують свої оновлені прогнози по золоту після недавнього цінового ралі і на тлі зниження процентних ставок. Природно, всі прогнози від банків виглядають оптимістично.

Saxo Bank

Аналітик Оле Хансен з Saxo Bank Group прогнозує вартість золота на рівні 1587 $ за унцію. В огляді банку говориться, що середня вартість золота в третьому кварталі складе 1485 $, при цьому інвестори повинні розраховувати на корекцію. «Ринок золота потребує консолідації цін. Будь-яке посилення долара або позитивні новини за держоблігаціями США можуть змусити інвесторів зафіксувати прибуток », - йдеться в прогнозі аналітика.

UOB

Приватний банк UOB з Сінгапуру вважає, що до другого кварталу 2020 р ціна золота виросте до 1650 $ за унцію. На думку аналітика Francis Tan, попит на золото буде рости на тлі погіршення світової кон'юнктури і зниження процентних ставок з боку Центробанків. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Bloomberg.

UBS

Швейцарський банк UBS виходить з того, що в наступному році курс золота досягне позначку в 1680 $ за унцію, а середня вартість дорогоцінного металу за підсумками 2019 року становитиме 1550 $, що на 100 доларів більше попереднього прогнозу. В огляді банку говориться, що зростання невизначеності в світі буде змушувати інституційних і приватних інвесторів шукати безпечні активи для збереження капіталу. Золото є оптимальним рішенням.

Bank of America

Найоптимістичніший прогноз був опублікований банком Bank of America. Аналітик Paul Ciana аргументує свій прогноз на основі кривої зворотньої прибутковості. Це означає, що прибутковість 10-річних держоблігацій США приносить меншу прибутковість, ніж 2-річні. Як правило, така ситуація свідчить про уникнення ризику на фінансових ринках, а значить на можливий швидкий крах. Збільшення кривої зворотньої прибутковості неминуче призведе до корекції на ринку акцій і потім до початку рецесії. На думку аналітика, на цьому тлі ціна золота може зрости до 2300 $ за одну унцію.

 

Дивитися також: Ціна на золото в графіках

 

Читати також:

Видобуток золота в ПАР наближається до нуля

Золото - переможець в торгівельній війні між США і Китаєм

Золото: прогнози цін в 2019 р

Bloomberg: ріст золота - це питання часу

Найдорожчі золоті монети світу

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua