Новий рекорд видобутку золота в Австралії з 1997 р
Инвестиции - Драгметаллы
09.09.2019
ImageЗростання світових цін на золото дозволило збільшити видобуток золота в Австралії. За минулий фіскальний період в країні було видобуто 321 т. Жовтого дорогоцінного металу, що стало новим історичним рекордом видобутку.

За повідомленням австралійського агентства Surbiton Associates, золотодобувні компанії країни змогли виробити за фіскальний період 2018-2019 рр. 321 тонну жовтого дорогоцінного металу.

До недавнього часу рекордом вважався обсяг в 317 т., Який був встановлений в 1997 р Торік обсяг видобутку склав 314,5 т. Таким чином, Австралія знаходиться на другому місці в світі з видобутку золота після Китаю, який зміг витягти з землі 400 т. дорогоцінного металу за підсумками всього 2018 р

Цінове ралі на ринку золота влітку цього року дозволило багатьом золотодобувним компаніям знову почати розробляти родовища, які раніше вважалися нерентабельними. Тепер до них знову з'явився інтерес. Варто сказати, що з початку поточного 2019 року світове ціна золота виростала на майже 20% до позначки 1530 $ за унцію.

Золото в Євро

Вчора ціна золота в євро встановила новий історичний рекорд. І це при тому, що справжня криза в Європі ще не почався. Зараз ми можемо спостерігати фактори, які створюють ідеальні умови для подальшого зростання цін на жовтий дорогоцінний метал.

У понеділок ф'ючерси на золото на товарній біржі COMEX торгувалися по тисяча п'ятсот тридцять сім $ за унцію, що відповідає 1385,49 євро. До цього моменту рекордною вартістю був рівень в 1381,26 євро, який був зафіксований 28 вересня 2012 р

В даний час немає видимих ​​причин, чому золото не може рости далі. На думку аналітиків, криза в Єврозоні ще тільки назріває. Цьому буде сприяти політика ЄЦБ, а також урядова криза в Італії, не кажучи вже про боргові проблеми в європейському банківському секторі.

Світова ціна золота в доларах США подолала за останні кілька місяців технічно важливі бар'єри і продовжує зберігати висхідний тренд. Кон'юнктурні показники в економіці продовжують погіршуватися. Банківські депозити вже не приносять відсоткового доходу. Іноді за зберігання грошей в європейських банках доводиться навіть доплачувати. У цих умовах золото стає альтернативним засобом для інвестування. Тому інвестори в дорогоцінні метали можуть бути впевнені в продовження зростання жовтого дорогоцінного металу, в тому числі номінованого в європейській валюті.

 

Дивитися: Графіки цін на золото

 

Читати також:

Прогноз по золоту від банків до кінця 2019

Найдорожчі золоті монети світу

Видобуток золота в ПАР наближається до нуля

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

Спад добычи золота в Австралии из-за бедной руды

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua