Золото впало за тиждень на 3.6% названі головні причини
Инвестиции - Драгметаллы
17.11.2019
ImageМинулий тиждень виявився досить невдалим для золота. Можна навіть сказати, що це був найгірший період за останні два роки, результатом якого стало знецінення популярного дорогоцінного металу відразу на 3.6%.

Однією з основних причин тиску на курс в листопаді стало відновлення попиту на ризикові активи.

На цьому тижні золоту-таки вдалося намацати підтримку близько 1450 і навіть розвернутися від неї до зростання. Подібне відновлення інтересу пов'язано, в першу чергу, з фактичної і очікуваної інфляцією: адже чим вона вище, тим більш привабливі для інвесторовов покупки золоту. І хоча в цьому місяці долар відновив зміцнення, пригнічуючи котирування золота, за останні пару днів ця парочка рухається в одному напрямку - вгору.

В унісон - нехай і дуже обережно - також рухалися у вівторок і середу фондові ринки Європи і США. Варто сказати, що одночасне зростання долару, золота і ключових індексів вкрай рідко коли буває тривалим. В даному випадку, у золота найбільше шансів на продовження висхідної тенденції.

Схоже, що своїм відкатом в район 3-місячних мінімумів цей дорогоцінний метал скорегував приріст попереднього сильного ралі, яке ми спостерігали в період з травня по вересень.

У той же час, фондові ринки Азії на цьому тижні штормить, і це безперечно додає привабливості золота як страхового активу в очах азіатських інвесторів.

Також варто звернути увагу на технічні фактори. Метал отримав підтримку після зниження приблизно на 100 доларів від пікових рівнів вересня на 1557. Ці ж рівні у 1450 являють собою корекцію в 61.8% по Фібоначчі, що також є важливим рівнем.

Швидше за все, в разі розвороту американських індексів до зниження, в золото прийде ще більше інвесторів. Це здатно досить швидко повернути котирування в область вище 1500 ще до кінця місяця, а до кінця року - докинути графік до пікових рівнів вище 1550.

 

Дивитися: Ціни на золото в графіках

 

Читати також:

Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Прогноз по золоту від банків до кінця 2019

Золото - переможець в торгівельній війні між США і Китаєм

BoAML: золото і дедолларизация Центробанків

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua