Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота
Инвестиции - Драгметаллы
22.11.2019
Image Польща перевезла золоті запаси на суму $ 4,7 млрд, які зберігалися у сховищах Великої Британії.

Національний банк Польщі завершив процедуру переведення з Великої Британії близько 100 тонн золота країни у власні сховища, що становить майже половину запасу країни. Про це повідомив у понеділок журналістам глава Нацбанку Адам Глапинський.

"Ми завершили процедуру переведення нашого золота в країну, — сказав він. — Тепер у нас в резерві стільки золота, скільки в інших промислових і цивілізованих країн". Золото було перевезено до Польщі на літаках з дотриманням необхідних заходів безпеки.

За словами Глапинського, центробанк країни не буде користуватися своїм золотим запасом, розглядаючи його в якості резерву. Вартість перевезеного в республіку золота оцінюється у 18 млрд злотих ($ 4,7 млрд).

У липні Національний банк Польщі поінформував, що запаси золота в 2018-2019 роках зросли на 125,7 тонн до 228,6 тонн. Близько 100 тонн золота Польща має намір продовжувати зберігати у Великобританії, незважаючи на майбутній вихід королівства з Євросоюзу.

https://dt.ua/

Дивитися: Золото графік цін

 

Читати також:

Банк Англії не віддасть золото Венесуелі

Немецкое золото бежит из США

ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу

Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua