Центробанк Судану перестане скуповувати золото
Инвестиции - Драгметаллы
23.12.2019
ImageЯк стало нещодавно відомо, Центральний банк Судану вирішив відмовитися від торгівлі золотом. Про це заявив міністр фінансів країни.

Справа в тому, що Центробанк друкував гроші для покупки золота у дрібних золотошукачів за готівковий розрахунок.

Скупка золота за готівку з боку ЦБ Судану протягом тривалого періоду часу привела до того, що в країні різко зросла інфляція. Наприклад, в листопаді поточного 2019 року вона склала 60,67%. За ці дії на керівництво Центробанку обрушилася гостра критика, в результаті чого довелося прийняти рішення відмовитися від скупки жовтого дорогоцінного металу.

За словами міністра фінансів Судану, припинення покупок золота з боку Центрального банку призведе до зниження курсу суданського фунта по відношенню до долара США. Крім цього в Хартумі, столиці держави, планується відкрити біржу з торгівлі золотом, що має зменшити контрабанду жовтого дорогоцінного металу в країну.

Багато учасників національного ринку золота хотіли б дізнатися більше подробиць з приводу планів Центробанку. Також поки залишається невідомим, чи зможуть комерційні банки Судану продовжувати торгувати золотом.

За даними суданського уряду, щорічний видобуток золота в країні становить від 120 до 200 тонн, а загальний оборот торгівлі дорогоцінним металом оцінюється в 5 млн. доларів. У золотодобувної галузі зайнято до 5 млн. Чоловік. Майже 85% золота в Судані добувають дрібні артілі і приватні шукачі золота. Експорт золота з Судану становить майже 37% від загального експорту товарів.

 

Дивитися також: Біржові ціни на золото

 

Читати також:

Рух золота: Дубай - Швейцарія - Лондон

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Прогноз по видобутку золота в Австралії до 2021 г

Видобуток золота в ПАР наближається до нуля

ЦБ Угорщини збільшив золотий запас в 10 разів

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua