Гаряча зима 2020 для золота
Инвестиции - Драгметаллы
07.01.2020
ImageКурс жовтого дорогоцінного металу наблизився до семирічного максимуму вже на другому тижні 2020 року і тепер дорівнює одна тисяча п'ятсот сімдесят сім доларів за унцію.

Причиною цього цінового ралі став авіаудар американців, в результаті якого загинув один з впливових іранських генералів, що збільшило градус політичної напруженості на Близькому Сході.

Завдяки цьому золото миттєво зросло в ціні на 3,8% з початку 2020 року. Нагадаємо, що в минулому 2019-му дохідність дорогоцінного металу склала 18%, а річний максимум був досягнутий у вересні (1551 $ за одну унцію). Тоді золото показало найбільший річний приріст майже за десятиліття, чому допомогли ослаблення долара, зниження реальних ставок і геополітичні проблеми.

Президент США Дональд Трамп дозволив завдати точкового удару по Багдаду, а його метою став Касем Сулеймані, іранський генерал, який очолював спецпідрозділ «Аль-Кудс». Вищий керівник Ірану пообіцяв помститися американцям за те, що трапилося. США планують надіслати додаткові 2800 військовослужбовців до тих 700, що вже були відправлені в Кувейт.

«В даний час учасники ринку побоюються виходу на новий рівень ескалації в цьому регіоні. Авіаудар США щодо Іраку є найголовнішим фактором зростання курсу жовтого дорогоцінного металу», - зазначив Даніель Брізманн, аналітик в Commerzbank AG.

За даними «RBC Capital Markets», зростання цін на золото в кінці минулого року поліпшило ставлення інвесторів до дорогоцінного металу. Багато інвестиційних банків (Goldman Sachs, Citigroup і UBS) спрогнозували подорожчання головного захисного активу аж до 1600 доларів за одну унцію в 2020 році.

«Подія на Близькому Сході призвело до подолання вересневого максимуму минулого року. Побоювання щодо інфляції через підвищення цін на нафту і продовольство в поєднанні з геополітичної нестабільністю - всі ці фактори підтримують ринок золота », - зазначив Оле Хансен, глава відділу стратегії на сировинних ринках в «Saxo Bank A/S».

Згідно зі спостереженнями аналітика з сировинних ринків у Bloomberg Intelligence Майка Макглоун, історично склалося так, що січень є найкращим місяцем для золота. В середньому за останні 20 років курс підвищувався на 2,7% за перший місяць року.

Проте геополітичні події зазвичай не надають тривалого впливу на курс золота, якщо їх наслідки не відображаються на стані економіки або фінансових ринків. Про це згадав Карстен Менкен, аналітик з банку Julius Baer.

За нашим прогнозом, жовтий дорогоцінний метал подорожчає до 1600 $ до кінця січня, а середньорічний показник курс дорівнюватиме 1700 доларів за унцію.

 

Дивитися Графік цін на золото онлайн

 

Читати також:

Центробанк Судану перестане скуповувати золото

Рух золота: Дубай - Швейцарія - Лондон

Золото впало за тиждень на 3.6% названі головні причини

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Марк Мобіус: купуйте золото при будь-якій ціні

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua