Коронавірус обвалив ринки і може стати початком нової кризи
Бизнес - Экономика
30.01.2020
ImageНайбільше падіння котирувань зафіксували на азіатських ринках. Зокрема, гонконгський індекс Hang Seng опустився на 2,8%, індекс Shanghai blue chips – на 1,7%, японський Nikkei втратив 0,9%.

Крім того, знизилися котирування на американському ринку. Ф’ючерси американських E-Mini на S&P 500 подешевшали на 0,5%. Впали і європейські індекси. Зокрема, STOXX 600 опустився на 0,7%.

Золото. Ціна на золото 27 січня побила шестирічний рекорд. Вартість золота – безпечного притулку інвесторів під час смути, злетіла через побоювання щодо поширення нового смертельного коронавірусу за межі Китаю. Так, зростання котирувань контрактів на золото з поставкою в лютому досягало 0,7% в ході торгів у понеділок – до 1582,2 доларів за унцію. Це максимальний рівень з 2013 року. Срібло з поставкою в березні подорожчало на 0,5% – до 18,2 долара за унцію.

Нафта. А слідом за золотом коронавірус обвалив світові ціни на нафту, які знижуються після падіння до мінімальних значень з середини жовтня. Залежно від того, як буде розвиватися ситуація в Китаї, ціна WTI може впасти до 47-50 доларів за барель, а ціна Brent – до 55 доларів за барель, прогнозує старший ринковий аналітик OANDA в Сінгапурі Джефрі Холлі.

Також епідемія коронавірусу обрушила ціни на мідь і залізну руду. Ціна міді наближається до найбільш тривалого зниження з 2014 року. За даними на 27 січня, вона опустилася на 1,5%, до 5834,5 долара за тонну.

Французька The Guardian пише, що через страшні новини про коронавірус вже підраховують збитки авіаперевізники і готельний бізнес, компанії з видобутку корисних копалин та інші компанії зі значними продажами в Китаї та Азії. Експерти прогнозують, що економіка Китаю може впасти нижче ніж 6% тільки в першому півріччі.

“Ситуація в 2020 році помітно відрізняється від тієї, що була в 2003 році. По-перше, тому що зараз боротьба з коронавірусом ведеться публічно, влада Китаю розповідає про поширення інфекції, кількість постраждалих і заходи, що вживаються. По-друге, в 2002 році американські індекси тільки почали відновлюватися після двох років падіння. А зараз на ринках назріла корекція, і котирування акцій виявилися вкрай уразливі до будь-якої опосередкованої події після дуже тривалого ралі зростання”, – говорить Володимир Позній.

Не виключено, що нинішнє падіння світових ринків цілком може виявитися початком нової економічної кризи.

Сьогодні

Читати також:

«Світ збожеволів через« безкоштовні» гроші»: мільярдер Рей Даліо - про загрозу світовій економіці

Китайський чиновник встановив світовий рекорд з корупції

Нова реальність. Як китайський бізнес отримав контроль над світом

Пітер Шифф: цінуйте спокій перед штормом

 "Идеальный шторм" начнется с Китая

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua