Лютий 2020: співвідношення ціни золота і срібла
Инвестиции - Драгметаллы
25.02.2020

ImageЗ історичної точки зору, срібло досі залишається недооціненим активом у порівнянні з золотом. Співвідношення ціни золота і срібла знову зросла. Чим наш час відрізняється від минулих десятиліть?

На цьому тижні одну унцію золота можна було купити за 88 унцій срібла. Це значення виходить шляхом поділу вартості жовтого дорогоцінного металу (1549 $ за унцію) на вартість срібла (17,60 $). В кінці минулого 2019 року це співвідношення опускалося нижче 80 завдяки ціновому ралі на ринку дорогоцінних металів. З тих пір співвідношення цін на золото і срібло знову зросло. На початку січня воно досягало навіть 6-місячного максимуму.

За останні місяці золото показало кращу динаміку зростання на відміну від срібла, так як жовтий дорогоцінний метал сприймається інвесторами як захисний актив під час кризових явищ. Більш того, Центральні банки багатьох країн світу активно купують золото для резервів своїх країн з метою диверсифікації міжнародних резервів, щоб знизити залежність від долара США.

Срібло рідко купується для резервів. Цей дорогоцінний метал користується попитом перш за все з боку промисловості. Однак, в разі зростання інфляції вартість срібла також може демонструвати помітне зростання. У процентному співвідношенні срібло може принести навіть більшу прибутковість, ніж золото. Саме в таких випадках відбувається зниження співвідношення ціни золота і срібла. Але таке явище відбувається дуже рідко.

Варто нагадати, що співвідношення цін двох дорогоцінних металів один до одного під час попереднього історичного цінового ралі в 2011 році опускалося до 32. На початку 80-х років воно знижувалося навіть до 17.

В даний час в західних країнах ось вже багато років фіксується низький рівень інфляції та відсоткових ставок. Світова економіка знаходиться в затяжній і уповільненій економічній кризі. Світова кон'юнктура зазнає труднощів з розвитком. З 2011 року співвідношення ціни золота і срібла постійно зростало. Надії інвесторів на зростання вартості срібла не виправдалися.

Для того, щоб цей показник знову почав знижуватися, в західних країнах повинна зростати інфляція. На цьому тлі повинно відбуватися зростання цін на сировинні товари. Тоді срібло дійсно може показати помітне зростання своєї вартості в процентному співвідношенні. Особливо, якщо в деяких виробах виробники вдадуться до заміни золота на срібло взвьязку з його дорожнечею і обмеженістю поставок. В цьому випадку можна було б дійсно розраховувати на «зоряний час» для срібла.

 

Дивитися: Срібло ціна в графіках 

 

Читати також:

Silver Institute: перспективи ринку срібла в 2020 р

Біле золото - платинове золото

Heraeus: дефіцит паладію посилюватиметься

Що відбувається з сріблом на початку 2019 року?

Дефицит серебра в мире сохраняется третий год подряд

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua