Ціни на нафту рекордно впали - на 30 відсотків
Бизнес - Экономика
09.03.2020
ImageЦіни на нафту впали на 30 відсотків - це найсильніше падіння за останні 30 років. Його причиною стали невдалі переговори між нафтовидобувними країнами щодо додаткового скорочення обсягів видобування нафти.

Ціни на нафту у світі у понеділок, 9 березня, обвалилися на 30 відсотків, повідомляє агенція новин dpa. Вартість бареля нафти (159 літрів) марки Brent, яку видобувають у Північному морі, склала 32,83 долара. Це - на 12,44 долара нижче, ніж ціна на цю ж саму нафту станом на 6 березня.

Ціна американської сирої нафти сорту WTI також знизилася на 12,44 долара до 28,84 долара. Аналітики зауважують, що це найбільше відсоткове падіння на ринку нафти після війни в Перській затоці 1991 року.

Причиною обвалу цін стали невдалі переговори між нафтовидобувними країнами ОПЕК+ (Організація країн-експортерів нафти - Ред.), до яких, зокрема, належать Росія та Саудівська Аравія. Члени ОПЕК+ не змогли домовитися про скорочення обсягів нафтовидобутку. На цьому, зокрема, наполягала Саудівська Аравія. Натомість Росія рішуче виступала проти зменшення видобутку.

Після провалу переговорів представник Ер-Ріяду заявив, що Саудівська Аравія готова наростити видобуток сировини до 10-11 мільйонів барелів на добу в квітні. У свою чергу, національна енергетична компанія цієї країни Saudi Aramco оголосила про зниження офіційної роздрібної ціни на всі сорти нафти і для всіх замовників.

Вплив коронавірусу

Тим часом поширення коронавірусу зменшило обсяги закупівлі нафти Китаєм. Ця країна є найбільшим імпортером цієї корисної копалини, зауважує агенція новин Reuters. Крім того поширення коронавірусу в інших країнах посилили занепокоєння, що попит на нафту в цьому році знизиться.

На тлі поширення коронавірусу та зниження ціни на нафту ціна на золото піднялася до найвищого рівня з 2013 року.

https://www.dw.com/

Читати також:

Обсяг зовнішньої торгівлі Китаю впав на 11% в перші два місяці 2020 року

Антиутопія: Україна в 2030 році

Юваль Ной Харари - про п'ять головних проблем людства.

Коронавірус обвалив ринки і може стати початком нової кризи

«Світ збожеволів через« безкоштовні» гроші»: мільярдер Рей Даліо - про загрозу світовій економіці

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua