Ринок оренди в Києві впав, а продажі квартир зупинилися
27.03.2020
Image“Попит на оренду квартир сильно впав, відсотків на 80. Думаю, питання оренди квартир люди відкладуть до кінця карантину”, – розповіла київський ріелтор, член Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Інна Шкулєпова.

“Всі зараз намагаються зрозуміти, як надовго ця ситуація з карантином. За існуючими договорами власники, швидше за все, просто підуть назустріч орендарям, зробивши двотижневі канікули, але не будуть базово міняти умови. Набагато важливіше і фундаментальні проявилися ще в грудні проблеми з економікою – ось вони будуть впливати на ціни в довгостроковій перспективі”, – зазначив нам представник Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

На хвилі затишшя деякі власники житла можуть прийняти рішення про зниження орендних ставок, щоб здати квартири швидше на падінні попиту, говорить ріелтор.

“Подешевшають, звісно, у тих господарів, які хочуть здати, інші будуть чекати. А попит на будинки зріс. Якщо приймуть надзвичайний стан, і це буде визнано форс-мажором, то, думаю, за оренду платити не доведеться. Ціни підуть вгору, якщо це все не позначиться на економіці і тільки після того, як закінчиться карантин”, – додала Шкулєпова.

Нарівні з цим зупиняться і всі продажі квартир і будинків, оскільки багато інстанцій, які задіяні при угоді, не працюватимуть під час карантину.

https://ubr.ua/

Читати також:

"Слуга народу" Дубінський з сім'єю володіє 24 квартирами і 17 автомобілями

Стало відомо, скільки нового житла припадає на українця за нинішніх темпів будівництва

В Україні дали старт знесенню хрущовок

Заветные метры. Cтоит ли покупать недвижимость именно сейчас

Возможные проблемы при аренде квартиры в Николаеве

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua