Експерти спрогнозували курс долара до кінця року
Банки - Валюта
24.04.2020
ImageСередній курс гривні у 2020 році становитиме 28,85 грн за долар, наприкінці року – 29,5 грн за долар.

Такі дані містяться в консенсус-прогнозі “Україна у 2020-2021 роках: наслідки пандемії”, який оприлюднено на сайті Мінекономіки.

Середній курс у 2021 році складе 30,00 гривень за долар, наприкінці року – 30,75 гривень за долар.

Причини зростання. Курс долара зросте “внаслідок девальваційних процесів”.

Найбільша загроза для економічного відновлення в Україні на думку експертів – це тривале продовження та посилення внутрішніх карантинних заходів.

Також більшість експертів вважають, що поведінка людей та структура попиту після завершення пандемії зміниться, але несуттєво. Разом з тим, прискоряться процеси діджиталізації, роботизації та використання модальності «віддаленого робочого місця».

Ризики для української економіки. За оцінкою експертів значущими ризиками для української економіки є дефіцит зовнішнього фінансування та звуження можливостей доступу до міжнародних ринків капіталів (зовнішні ризики) та значне зростання дефіциту державного бюджету та касових розривів у ПФУ, інших Фондах державного соціального страхування (внутрішні ризики).


Довідка Finance.ua:

Україна у 2020 році демонструватиме більш глибоке падіння (на 4,2%), ніж світова економіка, яка за прогнозом МВФ скоротиться на 3,0%.

Кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів у порівнянні з показником до введення загальнонаціонального карантину. Найбільша чисельність безробітних під час карантину спостерігається в Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Полтавській і Львівській областях.

https://news.finance.ua/

Читати також:

29 грн/дол. виглядає оптимістично: в Раді оцінили реальність закладеного в бюджет курсу

Запровадження гривні в УНР

З сьогоднішнього дня в Україні вводять в обіг оновлену 200-гривневу банкноту

Чому гривня продовжує зміцнюватися

В уряді прогнозують зростання курсу долара до кінця 2019 року

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua