Credit Suisse прогнозує ціну срібла 35 $ за унцію
Инвестиции - Драгметаллы
07.08.2020
ImageСрібло змогло продемонструвати за останній час феноменальне зростання своєї вартості. Поблизу позначки 26 $ за одну унцію дорогоцінний метал може взяти паузу. Так вважають аналітики швейцарського банку Credit Suisse. Але потім зростання продовжиться до 35 $.

У недавньому огляді ринку аналітики швейцарського банку розповіли наступне: «За останні кілька тижнів срібло показало драматичне зростання, яке змогло перевищити золото в процентному співвідношенні. Дорогоцінний метал зміг закріпитися вище багаторічного рівня опору 19,65 $ за унцію, який тепер перебуває на позначці 26,09 $. Ми вважаємо, що цей рівень буде важко подолати, тому спочатку повинна відбутися консолідація. І тільки потім зростання ціни продовжиться до 30,72 $ за унцію, а рівнем опору стане позначка 35,23 $ ».

У разі початку корекції найближчим часом вартість срібла може опуститися до 22,76 $ за унцію. Але якщо і вона буде подолана вниз, то дорогоцінний метал знизиться потім ще до 20,65 $ за унцію ».

Видобуток срібла

Агентство Kitco News взяло інтерв'ю у Rob McEwen, виконавчого директора видобувної компанії McEwen Mining, в якому вони обговорили ситуацію на ринку срібла. За словами експерта, видобувна галузь переживає зараз важкі часи через епідемію коронавируса, в результаті чого були введені обмеження по пересуванню. Тому виробництво срібла в Мексиці та Аргентині функціонує на мінімальних обертах.

Наприклад, родовище San Jose в Аргентині працює лише на половину своєї потужності. Цей проект належить McEwen Mining і знаходиться на півдні країни, а більшість робочих проживає на півночі Аргентини. Так як в країні скасовані майже всі авіарейси, багато робітників не можуть потрапити на роботу.

За словами Rob McEwen, поточна ситуація наочно показує, наскільки непередбачувано і швидко може змінитися стан справ у видобувній галузі і виробництві дорогоцінних металів. Якщо раптом хтось заразиться, то працювати йому вже не можна. Або ще гірше: шахта буде закрита, щоб зупинити поширення вірусу.

В інтерв'ю експерт підкреслив ще раз, що кожен інвестор повинен мати золото і срібло в своєму інвестпортфелі. Надмірна ліквідність на фінансових ринках і низькі процентні ставки приведуть до того, що інвестори не зможуть отримати обіцяну прибутковість. Тому у дорогоцінних металів хороші перспективи для зростання.

Дєньга

Дивитися: Графіки цін на срібло  

 

Читати також:

S&P Global: дефіцит нових родовищ золота

Багатії світу не можуть знайти достатньо золота

Коронавірус вдарить і по золоту?

Співвідношення цін золота і срібла на максимумі з 1991 р

Silver Institute: перспективи ринку срібла в 2020 р

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua