Зростання ціни золота до 4800 $ - як це можливо?
Инвестиции - Драгметаллы
25.03.2021
ImageРональд Штёферле, автор оглядів під назвою «In Gold we trust», прогнозує зростання ціни золота до позначки 4800 $ за унцію до кінця поточного десятиліття. В інтерв'ю порталу Pro Aurum TV він розповів про те, за рахунок чого і як буде відбуватися цей ріст.

Вартість жовтого дорогоцінного металу отримує підтримку від невизначеності на фінансових ринках і фінансової допомоги з боку держави в тих країнах, які найбільш сильно постраждали від корона-кризи. Величезні суми нічим незабезпечених грошей виділяються на підтримку економіки. Центральні банки надають необмежену ліквідність. Результат: лавиноподібне зростання боргового навантаження і ризик виникнення надлишку ліквідності.


Саме за цими причина Рональд Штёферле очікує значне зростання ціни золота. Згідно з його прогнозом, до 2030 року одна унція цього дорогоцінного металу може зрости до 4800 доларів. Зараз це звучить неймовірно. «До такої ціни може привести щорічне зростання ціни золота на 10,1%, що не є чимось нереальним. У минулі роки ми бачили, що такий щорічне зростання цілком досяжний », - таку думку озвучив експерт під час інтерв'ю.

У короткостроковій перспективі ціна золота може надаватися під тиском. Але в довгостроковій ситуація буде складатися на користь ринку золота. «Зараз у людей мало заощаджень. Ні у кого немає більше впевненості в своє майбутнє », - вважає експерт. Інвестори поводяться стримано, а споживання товарів значно скоротилося. Позитивні новини з вакцин будуть поступово відновлювати довіру до економіки. «Величезна ліквідність, яка була створена за останні місяці, може виявитися на споживчому ринку. В результаті її стрімкого поширення інфляція почне швидко рости. Все це буде підтримуючим фактором для жовтого дорогоцінного металу ».

Рекорди золота

В даний час ринок золота зазнає труднощів з тим, щоб закріпитися вище за позначку 1900 доларів за унцію. Однак, на думку експертів, інвесторам не варто поспішати розпродавати свій дорогоцінний метал.

За словами Стіва Данна з компанії Aberdeen Standard Investments, протягом наступного 2021 року ціна золота перевищить позначку 2000 $ за унцію. На його погляд, надалі будуть виділятися ще пакети фінансової допомоги, так як багато проблем в економіці мають структурний характер, а значить вони нікуди не дінуться і в 2021 році.

Наприклад, процентні ставки навряд чи будуть підвищуватися, а значить золото отримає підтримку для зростання. На його погляд, навіть і без пакетів фінансової допомоги низькі ставки будуть послаблювати американський долар, а це ще один фактор підтримки для ринку золота.

Ринок облігацій, ймовірно, стане найбільшим фактором зростання для жовтого дорогоцінного металу в 2021 році. «Ми мало чули про зростаючий негативному борг, але це високий і тривожний показник», - сказав він. «Але як не крути, в 2021 році у золота є вагомі підстави для зростання. Ми будемо спостерігати, як золото виросте до 2000 $ і протестує максимуми, які ми вже бачили в серпні цього року ».

Дєньга

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua