«Подвійний орел» проданий на аукціоні за 18,9 млн долларів.
Инвестиции - Прочее
17.06.2021

ImageАгентство Kitco News, яке висвітлює ринок дорогоцінних металів, повідомило нещодавно про те, що на аукціоні Sotheby's була продана дуже рідкісна американська золота монета. Сума угоди склала рекордні 18,9 млн доларів.

Мова йде про дуже рідкісну золоту монету під назвою «Подвійний орел» номіналом 20 доларів США. Ця золота монета ніколи не була в обігу, так як тодішній президент США Франклін Рузвельт скасував «Золотий стандарт» в країні і заборонив приватне володіння жовтим дорогоцінним металом. Під час попередніх аукціонів вартість подібної монети становила від 10 до 15 млн доларів.

У минулому ця золота монета знаходилася у володінні єгипетського короля Фарука, але під час операції спецслужб в Нью-Йорку вона була конфіскована.

Попереднім власником монети «Подвійний орел», проданої недавно на аукціоні, був Стюарт Вайцман, що працює дизайнером взуття. Він в свою чергу придбав цей рідкісний екземпляр в 2002 році за 7,6 млн доларів. За словами колекціонера, у віці 12 років він почав збирати монети, так йому було нудно сидіти вдома зі зламаною ногою, яка була повністю в гіпсі. Так і народилося його захоплення колекціонувати рідкісні монети. Особистість нового власника цієї золотої монети так і не була розкрита. Він побажав зберегти свою анонімність.

Дєньга

Дивитися: Графіки цін на дорогоцінні метали

 

Читати також:

Найдорожчі золоті монети світу

Византийские монеты

Продажа монет Монетным двором США за 2014 год

Драгоценные камни - стоит ли в них инвестировать?

Иммиграция в Австралию. Виза крупного инвестора

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua