Дж. Йеллен повинна розкрити золотий запас США
Инвестиции - Драгметаллы
21.06.2021
ImageНовий законопроект розглядається зараз в США, згідно з ним глава американського уряду повинна буде опублікувати детальну інформацію по залишках золота в резервах і його використанню.

Варто нагадати, що в минулі роки вже звучали заклики розкрити інформацію по золотому запасу США. Громадські діячі і деякі політики домагалися більшої прозорості в цьому питанні. В основному такі заклики виходили з боку представників республіканської партії країни. Цікаво те, що вони висували свою вимогу лише тоді, коли самі не були при владі.

І ось зараз знову починається чергова спроба розсекретити дані по залишкам і використанню національного золота штатів. Ініціатором чергового законопроекту став конгресмен Алекс Мун.

Його головна вимога полягає в тому, щоб провести «першу справжню перевірку золотого запасу США, яка в останній раз проводилася 65 років тому. Потім такі перевірки повинні здійснюватися кожні п'ять років». При цьому акцент робиться саме на «справжню» і «незалежну» перевірку, так як в 2012 році вже проходив аудит золотих резервів через великий суспільний тиску. Тоді ця подія широко висвітлювалося в ЗМІ.

Критики говорили про те, що перевірочна комісія складалася виключно з представників чинного уряду, хоча при цьому і були проведені проби на якість злитків. Однак нова ініціатива передбачає більш ретельну перевірку золотого запасу країни. Нижче представлений текст повідомлення, яке Алекс Мун відправив Джанет Йеллен, колишній главі ФРС США. Зараз вона займає посаду міністра фінансів:

1) Згідно з наявною інформацією від 2011 року, в сховищі ФРС Нью-Йорку знаходиться тільки 5% золотих резервів США. Цей дорогоцінний метал піддавався перевірці. Інвентаризація цього сховища проводилася тільки в 1986 році;

2) Який обсяг золота зберігається в сховищі ФРС в Нью-Йорку (і в інших філіях Федрезерву)? Коли в останній раз перевіряли цей дорогоцінний метал? Якщо недавно, то прошу надіслати мені копію результатів перевірки;

3) Для яких цілей ФРС зберігає золоті злитки? Як вони використовуються ?;

4) Як відомо, Федрезерв зберігає у себе також золото інших країн. Питання: американське золото в фізичному вигляді дійсно відокремлено від дорогоцінного металу інших держав ?;

5) У 2011 році повідомлялося про те, що 261 млн. унцій американського золота знаходяться в запасах МВФ. Скільки унцій жовтого дорогоцінного металу США зараз знаходиться в сховищах МВФ? І де вони зберігаються? Будь ласка, опишіть також мету і характер цієї угоди, а також існуючі заходи моніторингу;

6) Будь ласка, надайте детальну інформацію про те, яке золото, що належить США, в даний час закладено, обмінюється, здається в лізинг або іншим чином обтяжене - і для яких цілей - включаючи, крім іншого, домовленості з Банком міжнародних розрахунків (БМР), Світовим банком, МВФ та іншими фінансовими установами в країні і за кордоном.

Багато аналітиків ринку дорогоцінних металів будуть з нетерпінням чекати відповіді від Джанет Йеллен. Однак законопроект Алекса Муна повинен спочатку бути схвалений Палатою представників і Сенатом. А це вже може бути проблематично, враховуючи зміну в них більшість після останніх президентських виборів.

Дєньга

Читати також:

Чесна ціна золота - 1000 чи 2000 $ за унцію?

ЦБ Угорщини потроїв золотий запас країни 

За 100 років долар США знецінився до золота на 99%

Через 15 років в світі закінчиться золото?

ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua