Френк Холмс: правило 10% інвестицій в золото
Инвестиции - Драгметаллы
09.09.2021
ImageМарк Мобіус, легендарний інвестор, який спеціалізується на ринках, що розвиваються, вважає, що кожен інвестор повинен мати 10% золота в своєму інвестпортфелі, щоб уникнути девальвації валют в результаті безпрецедентних заходів стимулювання з боку Центробанків.

В інтерв'ю Bloomberg Мобіус сказав, що девальвація «буде досить значною в наступному році, з огляду на неймовірну кількість грошей, яка була надрукована». Тому «буде дуже добре мати фізичне золото, до якого ви можете отримати негайний доступ без ризику того, що уряд забире його у вас».

Я б додав, що навіть якщо вас не турбує девальвація валют (а вона повинна вас турбувати), золото привабливо як діверсіфікатор, особливо коли ринок б'є нові максимуми. Індекс S & P 500 недавно встановив 53-е рекордну закриття в 2021 році, найвище за календарний рік до серпня, незважаючи на економічні показники, які сигналізують про слабкість через пандемію. При співвідношенні ціни до прибутку більш 27, акції також здаються переоціненими в даний час. Це може змусити деяких інвесторів задуматися про те, чи не занадто далеко зайшов «бичачий» ринок, і пошукати актив для збереження капіталу, наприклад, золото або біткоіни.

Плюс правила 10%

Я підтримую заклик Мобіуса до 10% розподілу коштів на золото, що я рекомендую вже багато років. Я називаю це золотим правилом 10%. Але не вірте мені на слово. Недавнє дослідження Всесвітньої ради по золоту (WGC) показало, що 10-відсотковий розподіл золота допомогло підвищити прибутковість з поправкою на ризик за останні 20 років.

У період з червня 2001 року по червень 2021 року гіпотетичний портфель, що містить 10% у фізичному золоті, забезпечив більш високу річну прибутковість і нижчу волатильність, ніж портфель з 5% в золоті. Він також показав кращі результати, ніж портфель, інвестований в широкий індекс сировинних товарів, і портфель, що не інвестувв в сировинні товари або золото.

Ризик інфляції

Що стосується знецінення валюти, про яке говорив Мобіус, то ми вже спостерігаємо зниження купівельної спроможності долара через перегріту інфляцію. У липні споживчі ціни зросли на 5,4% в річному обчисленні, другий місяць поспіль інфляція перевищує 5%. По інший бік Атлантики споживачі стикаються з таким же надмірним зростанням цін. Індекс споживчих цін Єврозони (HICP)  в серпні виріс на 3% в річному вимірі, що є найшвидшим темпом з листопада 2011 року і значно перевищує цільовий показник Європейського центрального банку (ЄЦБ) в 2%.

Деякі європейські інвестори протидіють інфляції за допомогою покупки золота. Як я вже говорив вам раніше, німецькі інвестори, зокрема, купили золота в першій половині 2021 року більше, ніж в будь-який інший період, принаймні, з 2009 року. Опитування WGC в 2019 році показло, що близько половини всіх німецьких інвесторів, які володіють золотом, зробили це для «захисту своїх активів». Ви, звичайно, не можете шукати захисту в 10-річних німецьких бондах, прибутковість яких в даний час складає менше -4% після коригування на інфляцію. Звичайно, боргові зобов'язання з негативною прибутковістю - це не тільки німецький феномен. В даний час негативна прибутковість державних облігацій по всьому світу складає близько 15,7 трлн $ .

Акції золотошукачів

Правило 10% в золоті можна застосувати не тільки до фізичних злитків. Я завжди рекомендував, щоб приблизно половина з них припадала на акції золотодобувних компаній, взаємні фонди та/або ETF. Я вважаю, що важливо зосередитися на компаніях, які історично залишалися прибутковими навіть при падінні цін на золото.

Погляньте на ці три компанії: Franco-Nevada, Wheaton Precious Metals і Royal Gold. Ці провідні компанії досягли середньої маржі чистого прибутку близько 50% за чотири квартали до 30 червня 2021 року. На відміну від них, у великих виробників дорогоцінного металу цей показник в середньому становив лише близько 15%.

Дєньга

Дивитися Графіки цін на золото

 

Читати також:

Дефіцит вторинного срібла в ломбардах США 

Дж. Йеллен повинна розкрити золотий запас США 

Чесна ціна золота - 1000 чи 2000 $ за унцію?

Если завтра война? Как сохранить сбережения

5 старых добрых правил безопасного инвестирования

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua