Обзор деятельности открытых ИСИ за 28 февраля - 5 марта 2008 г.
12.03.2008

ImageПротягом 28.02 – 05.03.2008 міжнародні фондові ринки демонстрували падіння на тлі негативних новин щодо розвитку економічної ситуації у США та інших країнах та песимістичних прогнозів подальшого розвитку. Проте опір корекції чинили позитивні дані американської та європейської статистики, що призвело до певного відновлення у середу, 5 березня.

Український ринок рухався зі схожою динамікою, найбільше зниження індексу ПФТС відбулося 3 березня (-1,06% до 1090,4 пункта) разом з падінням ключового російського фондового індикатора, індексом РТС, що знизився на 3,07%. Тиск на індекс створило посилення напруження у газових переговорах із Росією. Загалом, за тиждень індекс ПФТС втратив -0,09% та вийшов на позначку 1106,49 пункта.

Станом на 05.03.2008 чисті активи відкритих ІСІ склали 607 449,5 тис. грн. З початку березня фонди в цілому втратили близько -0,6% ВЧА. Водночас половина фондів зуміли збільшити свої чисті активи. ВЧА "Парекс фонд Українських Облігацій" та "СЕБ Фонд збалансований" збільшилась на 0,52% та 0,07%, незважаючи на скорочення обсягу їхніх цінних паперів в обігу. Приріст "СЕБ Фонд грошовий ринок" склав майже 30,1% (практично лише за рахунок суттєвого зростання кількості розміщених сертифікатів). Значний притік капіталу до фонду можна пояснити його інвестиційною стратегією, що у нинішній ринковій ситуації може забезпечити більш надійніше збереження інвестованих коштів, ніж фонди з більш агресивною політикою.

Тренди доходності відкритих фондів протягом тижня, в основному, продовжували демонструвати збереження вартості їхніх цінних паперів на одному рівні або з незначними відхиленнями. Хоча один ІСІ – "Ярослав Мудрий - фонд акцій" – забезпечив своїм вкладникам суттєве зростання їх інвестицій за тижень: його доходність склала +1,72%, що більше ніж удвічі перевершує результат найближчого конкурента.

Середній же приріст вартості сертифікатів фондів за 29 лютого – 5 березня становив 0,07%.

Впродовж місяця 05.02-05.03.2008 відкриті ІСІ вийшли на позитивний результат, адже доходність ринку за цей період склала 1,78%, лише один фонд „показав мінус” ("Конкорд Стабільність" -0,3%, проте фонд значно поліпшив свої результати у порівнянні з періодом попереднього огляду).
Лідерами місяця серед фондів з однаковими показниками доходності (+4,39%) стали "Парекс фонд Українських Облігацій" та "Володимир Великий", причому сертифікати останнього дещо втратили у ціні за останній тиждень, у той час як папери першого за цей час зросли у ціні.

А першу позицію за зростанням вартості за місяць та з початку року продовжує утримувати золото (+9,14% та 18,5% відповідно).

Детальніша інформація

 Investfunds-UA

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua