Препери: чому мільйони американців готуються до всесвітніх катаклізмів?
Инвестиции - Прочее
21.11.2011

ImageСьогодні в Америці мільйони виживальників (preppers) гарячково готуються до того, що, за їхніми побоюваннями, відбудеться в їхній країні. Великі шанси, що деякі ваші сусіди або співробітники можуть виявитися виживальниками.

Ви можете навіть помітити, що деякі ваші родичі та друзі запасають продукти і намагаються переконати вас, що «світ, яким ми його знали, добігає кінця» (The OT of World as we know it (TEOTWAWKI)). Багато виживальників вважають за краще продовжувати свої приготування потай, але всі згодні, що цей рух зростає. Дехто вважає, що сьогодні у Сполучених Штатах вже чотири мільйони виживальників. Інші стверджують, що їх набагато більше. У будь-якому випадку їх дуже багато. То навіщо ж ці виживальники готуються зі страшною силою?

Що ж, правда, що мотивація у всіх різна. Деякі виживачі вважають, що настає повний крах економіки. Інші бачили, що сталося з багатьма під час урагану Катріна, і не хочуть, щоб із ними сталося те саме. Ще хтось просто хоче стати більш незалежним та самодостатнім. Однак є й такі, хто глибоко стурбований сценаріями «кінця світу, яким ми його знаємо», такими як застосування зброї масового знищення терористами, смертельні пандемії, вторгнення інопланетян, Третя світова війна чи електромагнітні атаки.

Але якою б не була мотивація, очевидно, що рух зростає. Сьогодні мільйони американців перетворюють вільні кімнати на комори, вчаться вирощувати рослини та запасаються всім на світі – від протигазів до генераторів для власних потреб.

Нещодавно журнал Salina Journal зібрав близько двох дюжин виживальників. Він з'ясував, що серед них існує величезна розрізненість, але всіх їх поєднує одне.

Це було різношерсте збіговисько. Всі різних розмірів, віку, статі та політичних поглядів.

Деякі служили у армії. Деякі там ніколи не були. Хтось безробітний, хтось працює. Декілька пенсіонерів.

Але їх пов'язує одне: вони називають себе виживальниками, і зібралися вони, щоб обмінятися ідеями, продемонструвати різні вміння, насолодитися суспільством одне одного і особисто познайомитися з тими, кого вони знали по мережевому псевдоніму.

Ніколи раніше в історії США не було нічого подібного. Ми живемо у мирний час, і більшість із нас має відносно високий рівень життя, проте мільйони американців відчувають необхідність у тому, щоб почати приготування до гіршого.

Багато виживальників не люблять оприлюднювати той факт, що вони до чогось готуються. Як з'ясували в Salina Journal, багато хто дуже намагається приховувати свої приготування:

Вони намагаються приховати свою пристрасть до приготувань від сусідів, і, в деяких випадках, роботодавців, які були б незадоволені, дізнавшись про їхню приналежність до такої групи. Двоє визнали, що викриття, швидше за все, просто призвело б до звільненя.

На думку багатьох, щоб стати виживачем, потрібно багато грошей та ресурсів, але це необов'язково так.

Для деяких найкращим способом підготовки є радикальне спрощення всього на світі.

Наприклад, у недавній статті на Yahoo Finance розповідалося про людину, яка живе у своєму автофургоні приблизно на $11000 на рік.

У мене була квартира в Бербанк, і я був типовим міським жителем Лос-Анджелеса. Я почав відчувати сильну потребу спростити своє життя. У мене був повний гараж барахла, яким я ніколи не користувався, мої шафи були забиті, і я почав розуміти, що маю платити за квартиру, де зберігалися речі, якими я не користувався.

Спочатку я планував стримати амбіції і переїхати в квартиру менше. Незабаром я зрозумів, що для щастя мені потрібно зовсім небагато. Я міг жити й у меншому просторі. Саме тоді мені спало на думку ідея про житловий автофургон. Я просто сидів у машині і тут під'їхав фургон. Я сказав собі: "Напевно, мені вистачить і цієї штуки". Чим більше я дивився на неї, тим більше розумів, наскільки це буде практично. На ті гроші, які я платив за оренду квартири в Лос-Анджелесі, я міг мати власний «будинок» безкоштовно і нічого не платити, а також мати власну машину.

Інші люди намагаються витягти максимум з того, що вони вже мають. Цілком дивно, на що здатні деякі сім'ї за обмежених ресурсів.

Наприклад, одна сім'я реально вирощує 6000 фунтів (2722 кг) продукції на рік всього на одній десятій акра (400 м2, або 4 сотки) прямо в центрі м. Пасадени, Каліфорнія.

Ця сім'я виробляє більше їжі, ніж потрібно їм самим, і продає надлишки у сусідні ресторани. Інші американці сягають своїх приготувань до інших крайнощів. Наприклад, Стівен Хафф (Steven Huff) будує «будинок» площею 72000 квадратних футів(6690 м2), деякі називають його фортецею, у Міссурі. Хафф є головою ради директорів компанії TF Concrete Forming Systems у Вісконсіні, і він хоче показати, на що здатна його фірма. Хафф стверджує, що цей будинок «споживатиме зовсім небагато енергії, а також буде стійким до торнадо, ураганів, землетрусів, пожеж, повеней та набігів комах».

Насправді те, що будує Хафф, схоже на замок. Але Хафф - не єдиний, хто йде в крайнощі.

У своїй недавній статті я розповідав, як відомий техаський інвестор Кайл Басс (Kyle Bass) виявився дуже добре підготовленим до жахливого економічного краху, який чекає на нас. Далі йде розповідь одного журналіста про нещодавнє відвідання фортеці Басса площею 40000 квадратних футів(3710 м2):

«Ми сіли в його «Хаммер», прикрашений наклейками на бампері "Благослови, Боже, наші війська, особливо наших снайперів" і тюнінгований так, щоб його власник веселився від душі: наприклад, він міг натиснути кнопку і, як Джеймс Бонд, засипати дорогу за собою гігантськими цвяхами. Ми вдерлися на техаські пагорби, де на статки, зароблені завдяки іпотечній кризі, Кайл Басс придбав цілий форт: ранчо площею сорок тисяч футів на тисячах акрів землі біля чорта на куличках, з власним водопостачанням і арсеналом автоматів, снайперських гвинтівок і іншого достатнього щоб екіпувати батальйон».

Думаєте, Басс все сприймає надто близько до серця?

Що ж, є інші відомі люди, які теж готуються до гіршого.

Наприклад, Роберт Кійосакі (Robert Kiyosaki), автор серії бестселерів «Багатий тато, бідний тато» сьогодні є справжнісіньким препером.

Він каже, що «готовий до гіршого» і що у них із дружиною є «вода, їжа, зброя, золото та срібло та готівка».

Тож чи варто бути готовими іншим?

Звісно, ​​варто. Наша країна тоне у боргах, економіка США «загинається», кількість землетрусів та інших природних катастроф зростає, а весь світ стає надзвичайно нестабільним місцем. Якщо ви регулярно читаєте мої статті, то ви знаєте, що існує ціла низка причин, щоб спробувати стати більш незалежним та самодостатнім.

То що все ми можемо зробити в рамках цієї підготовки?

Що ж я перераховував, що може зробити більшість людей:

  1. Найменше залежати від своєї роботи
  2. Позбутися боргів
  3. Зменшити витрати
  4. Купити землю
  5. Навчитися вирощувати їжу
  6. Знайти надійне джерело води
  7. Дослідити альтернативні джерела енергії
  8. Зробити запаси
  9. Захистити свої активи за допомогою золота та срібла
  10. Навчитися прийомів самооборони
  11. Тримати себе у формі
  12. Заводити друзів

Переклад Дєньга

Читати також:

Как сохранить деньги, если грянет кризис

2010: лучшие времена или худшие? Роберт Кийосаки.

Не спешите золото покупать, или насколько выгодно вкладывать в желтый металл осенью-2011

Как составить личный финансовый план?

Парадокс второй волны кризиса: ее так ждут, а она все не начинается

Обоснования прогноза краха доллара

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua