"Крюгерранд" vs. "Золотий орел" боротьба за лідерство
20.04.2018
ImageЗолота монета "Крюгерранд" карбується в Південній Африці з 1967 р, а з 1970 р вона стала масовою і отримала статус інвестиційної. Постачальником жовтого дорогоцінного металу для карбування цієї монети є афінажних завод Rand Refinery, найбільший в ПАР.

За минулі роки в світі було продано 60 млн. Золотих монет "Крюгерранд" масою 1 унція, а з 1980 р стали продавати монети 1/2, 1/4 і 1/10 унції. Їх було продано 53 млн. унцій, що відповідає 1650 тоннам.

Ні "Золотий орел" з США, ні "Кленовий лист" з Канади, які є найближчими конкурентами "крюгеррандів", і близько не змогли досягти таких обсягів продажів. Однак був період часу, коли "Золотий орел" зміг змістити монету з ПАР в якості найбільш продаваною монети року. Але в 2016 р "Крюгерранд" зміг повернути лідерство в продажах, коли було продано 1,1 млн. унцій, у той час як монета з США була продана в обсязі 985.000 унцій. Таким чином, частка золотої монети з Південної Африки в продажах інвестиційних монет в 2016 р склала 26%.

На думку Rand Refinery, за підсумками 2017 р продажу золотого "крюгеррандів" повинні скласти 1,3 млн. унцій. Таким чином, монета з ПАР знову стане лідером продажів, випередивши "Золотого орла" другий рік поспіль.

Особливий інтерес інвесторів до південноафриканської золотої монети "Крюгерранд" пов'язаний з її 50-річним ювілеєм, який відзначався в минулому 2017. Зацього приводу було випущено кілька обмежених серій, а також вперше срібні та платинові монети. Вони користувалися великим попитом у інвесторів та колекціонерів.

 

Дивитися також: Графік цін на золото

 

Читати також:

Золотая инвестиционная монета США Американский Орел 1 унция

Золотая инвестиционная монета ЮАР - южноафриканский Крюгерранд 1 унция

Завод Rand в ЮАР не досчитался 2,7 т. золота

Скандал в ЮАР: в крюгеррандах меньше золота

Афінажне виробництво Швейцарії - краще в світі

В мире рекордно упал спрос инвесторов на золото

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua