Bloomberg: ріст золота - це питання часу
04.06.2018
ImageНа думку аналітика сировинних товарів Майка Макглоун (Mike McGlone) з Bloomberg Intelligence, рух капіталу в сфері інвестицій в дорогоцінні метали вказує на те, що ціна золота має всі передумови для того, щоб незабаром знову почати висхідний тренд.

За повідомленням агентства Kitco News, професійні інвестори показують інтерес до покупки інвестиційного золота.

Професійні інвестори збільшують свої позиції в золоті, незважаючи на те, що курс жовтого дорогоцінного металу стагнує вже тривалий час. Зростання інвестицій в золото можна чітко бачити в збільшенні золотих резервів у ETF-фондах. Потрібно визнати, що ціна золота з 2016 р практично не змінилася, але на зростання інвестицій в нього це ніяк не вплинуло. З початку зростання процентних ставок ФРС вартість золота виросла на 22 відсотки, а золоті запаси ETF-фондів зросли на 52 відсотки.

На думку експерта, недавнє падіння ціни золота нижче 1300 $ за унцію є звичайним явищем для зародження "бичачого" тренда. Він оптимістично налаштований щодо перспектив золота, хоча і не виключає повторення короткострокових знижень цін на ринку дорогоцінних металів. "Не можна виключати ризик того, що на ринку золота будуть розпродажі дорогоцінного металу, а курс може знизитися навіть до 1230 $ за унцію. Це буде перевірка фундаменту, від якого на ринку золота знову почнеться висхідний тренд", - таку думку висловив експерт.

На думку аналітика Bloomberg, при ослабленні долара США, зростанні інфляції та повторенні волатильності на ринку акцій зростання цін на жовтий дорогоцінний метал є лише питанням часу.

 

Дивитися також: Графіки цін на золото, срібло, платину

 

Читати також:

"Крюгерранд" vs. "Золотий орел" боротьба за лідерство

Афінажне виробництво Швейцарії - краще в світі

Heraeus: ситуация с платиной в Южной Африке

Влияние электромобилей на стоимость платиноидов

В мире рекордно упал спрос инвесторов на золото

 

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua