Пітер Шифф: цінуйте спокій перед штормом
Бизнес - Экономика
04.06.2018
ImageЕкономічний оглядач Пітер Шифф (Peter Schiff) виступив недавно з промовою на міжнародній конференції з інвестицій у видобувний сектор, яка проходила в канадському Ванкувері.

 Під час свого виступу аналітик розповів про небезпеки, які він бачить в світі на тлі погіршення економічного становища.

На його думку, багато інвесторів поводяться надто самовпевнено. На думку експерта, економічний розвиток в світі не можна розглядати як позитивний. Наприклад, в США вже двічі коректували вниз оцінку економічного зростання за 1 квартал 2018 р. Тепер він становить 1,9%. Шифф виходить з того, що це значення залишиться найвищим за підсумками поточного року, так як наступні квартали будуть ще гіршими. Економічне зростання на рівні 4-5% можна забути, це стало уже частиною історії.

Поточне економічне зростання повинно компенсувати зниження податків і дефіцит бюджету, який виявиться вище попередніх прогнозів. "Дефіцити всіх рівнів будуть і далі рости. Це стане головним фактором зниження курсу долара США і фактором зростання цін на золото ", - таку думку висловив Пітер Шифф.

Динаміка цін на золото демонструє бічний рух, так як фінансові ринки очікують подальше підвищення процентних ставок з боку ФРС. За словами аналітика, ФРС не зможе дотримуватися свого плану по триразовому підвищенні ставки в цьому році через погіршення економічної ситуації в країні.

"Ми знаходимося в ідеальному штормі, що складається не тільки з дефіциту бюджету США, а й дефіциту зовнішньої торгівлі. Нові мита і торгова війна з різними країнами будуть тільки дестабілізувати ситуацію в американській економіці", - таку точку зору висловив економіст під час свого виступу. Він також додав: "Економіка США сповільнюється. Долар стоїть біля обриву. Золото готове почати цінове ралі".

Поточна ситуація здається багатьом спокійною, але це всього лише "затишшя перед бурею". Три найважливіших ринки - облігації, золото і долар - знаходяться ще в бічному русі, але це всього лише підготовка для продовження їх попередніх рухів, а саме: золото буде рости вгору, долар - падати вниз, а прибутковість держоблігацій буде знижуватися при зростанні ставок ФРС.

 

 

Читати також: 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua