Аналітик: золото не втратило свого блиску
Инвестиции - Драгметаллы
31.10.2018
ImageАгентство Bloomberg опублікувало інтерв'ю з аналітиком з компанії State Street Global Advisors, в якому він розповів про відновлення ринку золота і перспективи дорогоцінного металу. На його думку, ще рано впадати в ейфорію з приводу зростання цін на золото.

"Нещодавно закінчився сезонний період, коли попит на золото зазвичай знаходиться на низькому рівні. Цей період триває три літніх місяці, і зараз він закінчився. Але попереду нас чекає індійський сезон фестивалів. А там в недалекому майбутньому в Китаї почнеться святкування Нового року за місячним календарем . Тому попереду нас очікують 8-9 місяців, коли попит на золото буде максимально високим ", - таку точку зору висловив аналітик.

За словами експерта, корекція на ринку акцій також сприяла зміцненню вартості жовтого дорогоцінного металу. Деякі інвестори скорочують свої вкладення в американський долар, але при цьому перекладають свої капітали в золото. Цей тренд спостерігається останні кілька місяців.

На думку аналітика, недавнє зростання цін на золото в Індії пов'язаний в першу чергу з тим, що ювеліри і дилери наростили свої складські запаси напередодні сезону весіль і фестивалів. Саме в цей час відбувається активна торгівля дорогоцінними металами в країні. Але ситуація може захмаритися в тому випадку, якщо курс індійської рупії знову ослабне, в результаті чого покупка золота стане для багатьох індусів недоступною.

За прогнозом аналітика, на шляху до ціни 1350 доларів за унцію у золота немає великих перешкод. Відмітка в 1150 доларів зарекомендувала себе за останні п'ять років в якості надійного фундаменту. У наступні 6-12 місяців ми можемо спостерігати подолання наступної точки опору.

 

Дивитися також: Графіки цін на золото

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua