В Україні дали старт знесенню хрущовок
07.11.2018
ImageВ Україні допрацьовується закон про реконструкцію застарілого житлового фонду.

Мінрегіон має два варіанти вирішення проблеми із застарілими будинками. Це або реконструкція житла, або знесення. Зносити будуть в основному для того, щоб повністю поновити соціальну та інженерну інфраструктуру.

Перша програма планується до запуску в 2019 році і розрахована на 5 років. Така програма повинна допомогти зменшити кількість аварійних будинків в Україні. Забудовники обиратимуться шляхом конкурсу. 30-40% квартир із таких будинків будуть належати місцевій владі, а 60-70% забудовники будуть продавати на комерційній основі.

Пропонувати житло будуть не тільки в тому ж районі, але і в самому населеному пункті.

Мої fiнанси:

  •     Кого може торкнутися: тих жителів, у кого будинку більше ніж 50 років. В Києві, наприклад, застаріле житло планується реконструювати починаючи із 3-,4- та п’ятиповерхівок, які були збудовані ще на початку 60-х років. Але про початок програми ще невідомо.
  •     Яке місто почне першим: чернігівці першими зможуть обміняти квартиру в хрущовці на новобудову. Програму в Чернігові місцева влада затвердила до 2023 року.
  •     Як відбувається заміна житла: нове житло повинно бути більшим на 50% та мати не менше кімнат, ніж було. Переселяти жителів будуть у квартири з ремонтом. На час зведення нового будинку жителів повинні поселяти у тимчасове житло.

Finance.UA

Читати також:

Фахівці розповіли, як зміниться вартість житла в Україні

Киянка має намір перетворити занедбане село у еко-поселення для молоді

Заветные метры. Cтоит ли покупать недвижимость именно сейчас

Опубликован рейтинг киевских районов с самым дешевым съемным жильем (инфографика)

Купить квартиру в рассрочку в Киеве - НоваБудова

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua