Банк Англії не віддасть золото Венесуелі
Инвестиции - Драгметаллы
12.11.2018
ImageЯк уже повідомлялося на цьому тижні, президент Венесуели Ніколас Мадуро завив про те, що він має намір повернути все золото країни, що зберігається за її межами, а саме: з Лондону.
Ця латиноамериканська держава зберігає у Банку Англії 14 тонн жовтого дорогоцінного металу на суму 550 млн. доларів.


Як відомо, Венесуела знаходиться у важкій економічній кризі і терміново потребує іноземної валюти, щоб купувати за кордоном обладнання та необхідні товари народного споживання. Репатріація золота на територію країни повинна в цьому допомогти. Але повернення золота може стати для Мадуро нелегкою справою.

Згідно з останніми повідомленнями, Банк Англії відмовився повертати венесуельське золото. За повідомленням порталу ZeroHedge, в своєму повідомленні Банк Англії посилається на стандартні процедури по боротьбі з відмиванням грошей. Англійці вважають, що спочатку потрібно з'ясувати, як буде використано отримане золото. Є побоювання, що Ніколас Мадуро може залишити за собою державне золото, потім продасть його, а отримані гроші залишить собі. У цій ситуації життя венесуельців ніяк не зміниться в кращу сторону.

Попередній президент Венесуели, Уго Чавес, теж займався поверненням золота в країну. У 2011 р він зміг повернути 160 тонн венесуельського золота з США і Європи, яке потім зберігалося в сховищі Центробанку в Каракасі. Тільки лиш золото в Лондоні було залишено для забезпечення кредитних угод і своп-операцій по золоту. Але зараз настав час і його забрати.

Image 

На графіку вище можна чітко побачити, наскільки сильно зменшився золотий запас Венесуели за останні роки. У червні 2018 року він різко скоротився з 364 т. До 160 т., Так як своп-угода не була вчасно оплачена з боку венесуельського уряду. Дорогоцінний метал залишився у власності банків, з яким влада країни уклали дану угоду, щоб залучити в бюджет держави іноземну валюту.


Коментар Деньга.

На наш погляд такі події, а саме відмова банку Англії, показують, що будь яка країна (у тому числі Україна) має тримати свій золотий запас всередині країни. Не дивлячись на оцінку подій в Венесуєлі і оцінки її президента, Банк Англіїї чи будь який інший банк в світі не має жодного права на відмову у подібних вимогах від суверенної країни.


 

Дивитися також: Графіки цін на дорогоцінні метали

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua