Metals Focus: в світі досить золота для видобутку
Инвестиции - Драгметаллы
16.01.2019
ImageНа думку Чарльза Купера з аналітичної компанії Metals Focus, дискусії про досягнення піку видобутку золота в світі є перебільшеними і не відповідають реальності.

Свою точку зору він обгрунтував під час доповіді на форумі по золоту в Колорадо Спрінгс.

На думку експерта, найбільші золотодобувні компанії світу мають у своєму розпорядженні ще достатні запаси золота і ведуть в даний час великі проекти, які дозволять постачати золото наступні 50 років на поточному рівні. У період з 2010 по 2017 рр. видобуток золота в світі постійно ріс на 2,6%, тобто за 7 років він зріс на 17,4%. За підсумками поточного 2018 р експерти очікують рекордний обсяг видобутку на рівні 107,4 млн. унцій.

Однак варто сказати, що частка найбільших золотошукачів в світовому видобутку жовтого дорогоцінного металу буде знижуватися. Якщо в 2010 р їх частка становила ще 30%, то до 2025 року вона знизиться до 20%. "За останні 10 років видобуток золота в основному здійснювався середніми і дрібними компаніями, а також приватними, як в Росії і Китаї", - про це розповів Купер.

Найперспективніші проекти з видобутку золота розробляються зараз в Росії і Канаді. У минулому 2017 р зростання видобутку дорогоцінного металу спостерігалося в Канаді (+ 10%), Австралії (+ 4%), Росії (+ 5%), Монголії та Південній Африці. Найбільший потенціал зростання до 2020 р мають наступні золотодобувні компанії: Polyus Gold, Polymetal International, Yamana Gold і Goldcorp.

Однак потрібно не забувати, що золотодобувні компанії зіткнуться з деякими труднощами. Наприклад, середній вміст золота в руді знизиться 2025 року з 1,6 гр. / т. до 1,2 гр. / т. Склад гірської породи буде також ускладнюватися, що потребує додаткових витрат при її розробці. Низька ціна золота також стримує активність золотошукачів і дозволяє працювати на рівні витрат трохи вище рентабельності.

Згідно з прогнозом, в найближчі два роки в світі буде спостерігатися невелике зростання видобутку жовтого дорогоцінного металу, що поступово переходить в стагнацію. З 2021 р почнуть спостерігатися перші ознаки зниження світового видобутку золота. За розрахунками експертів, до 2025 року видобуток знизитися на 14 млн. унцій до 92 млн. унцій золота. За словами Купера, щоб компенсувати можливий дефіцит дорогоцінного металу галузі необхідно мати нові технології і більш високу вартість золота.

 

Дивитися також: Ціна золота сьогодні

 

Читати також:

Аналітик: золото не втратило свого блиску

Bloomberg: ріст золота - це питання часу

Спад добычи золота в Австралии из-за бедной руды

Добыча золота в мире на пике - впереди рост цен

Дефицит серебра в мире сохраняется третий год подряд

ЦБ Угорщини збільшив золотий запас в 10 разів

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua