ПАР: видобуток золота за лютий 2019 р
Инвестиции - Драгметаллы
11.05.2019
ImageЯк стало нещодавно відомо, за підсумками лютого поточного 2019 року видобуток золота в Південній Африці знову показала зниження на -20%. Таким чином, це був вже 17 місяць поспіль, коли видобувні компанії ПАР змогли витягти з землі менше дорогоцінного металу в порівнянні з попереднім періодом.

Родовища золота в ПАР вважаються як і раніше найбільшими нарівні з австралійськими. За розрахунками Геологічної служби США, в надрах Південної Африки знаходяться ще 6000 тонн жовтого дорогоцінного металу, який можна добувати. Але золотодобувні компанії країни з кожним місяцем виробляють все менше золота. Це пов'язано з різними причинами.

За даними Статистичної служби ПАР, в лютому 2019 року в країні було видобуто на -20,6% менше золота, ніж роком раніше. Таким чином лютий став 17 місяцем поспіль, коли видобуток золота в країні знижувалася. Якщо брати ширшу перспективу, то з 2009 р статистика зафіксувала в сукупності 29 місяців, коли видобуток жовтого дорогоцінного металу в ПАР була негативною.

Бюро статистики ПАР ніколи не повідомляє точні цифри, а тільки лише вказує зміни в процентах. Частка видобутку золота в загальній добувної галузі країни знизилася на 3%. Рекордне зниження видобутку золота було зафіксовано в грудні 2018 року на рівні -31%, а в січні 2019 р спад склав -22,8%.

Ось уже протягом багатьох років видобувна промисловість Південної Африки страждає від нестерпних умов праці. При цьому в галузі відбуваються часті страйки робітників, які паралізують процес видобутку. Щоб отримувати дорогоцінний метал із землі, компаніям доводиться бурити на глибину більше 4000 м. Всі ці негативні фактори роблять видобуток золота в країні менш рентабельною.

 

Дивитися також: Графіки цін на дорогоцінні метали

 

Читати також:

Heraeus: дефіцит паладію посилюватиметься

Золото: прогнози цін в 2019 р

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

BoAML: золото і дедолларизация Центробанків

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua