Нобелівські лауреати в розрізі континентів і країн
Разное - Разное
08.07.2019
ImageДе живуть працюють і творять нобелівські лауреати? Які країни їх породжують?

На інфографіці нижче зображено кількість нобелівські лауреати в розрізі континентів і країн. За кілька десятків років спостерігається зростання частки лауреатів з Північної Америки, зокрема з США (загальна кількість яких за підсумками 2018 р досягло 273.). При цьому спостерігається значне зниження частки лауреатів з Європи.

Азія дала світу 42 лауреати, причому 27 у 21-му сторіччі. Австралія і океанія 12, Африка 8, Південна Америка 4 що навіть менше за Африк.  

Найбільша кількість лауреатів в Європі припадає на Великобританію і Німеччину. Також в групі лідерів Франція і Японія. Інші країни, що входили в групу лідерів, на різних часових проміжках: Канада, Швейцарія, Австрія, Нідерланди, СРСР. 

Image

Читати також:

 Состояние науки. Как живут ученые в разных странах.

Общество изгоняет умных

Как стать по-настоящему знающим человеком

Русский ненарод

Політична карта Африки в 1905

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua