6 порад як знайти роботу тим, у кого поки нема досвіду
Карьера - Смена работы
07.11.2019
ImageЗвичайно, досвід роботи дає вагомі переваги при працевлаштуванні, але й без нього цілком можна знайти роботу. Розповідаємо, як це зробити.

Погуляти по зачарованому колу при пошуку роботи доводилося багатьом: роботодавці воліють приймати на роботу тих, кого не треба навчати, хто вже придбав потрібні навички і відразу приступить до роботи, а новачки не можуть отримати досвід, тому що їх мало не скрізь зустрічають відмовою.

Але зневірятися не варто. Якби коло неможливо було розірвати, то всі б сиділи без роботи. Правда ж? Ділимося шістьма порадами, які допоможуть розірвати порочне коло «немає досвіду - немає роботи - немає досвіду».

Складіть список компаній у вашій сфері діяльності

Проведіть дослідження, де ви можете працювати без досвіду роботи. Скористайтеся фільтром «без досвіду роботи» в пошуку вакансій. Дізнайтеся про ці компанії якомога більше. Отримана інформація допоможе вам грамотно скласти резюме і більш впевнено почувати себе на співбесіді.

Створіть структуроване і інформативне резюме

Основна ідея для резюме молодого фахівця - якомога докладніше розповісти навіть про мінімальний досвід роботи і навички, показати досягнення, нагороди. Ми розповідали про те, як писати резюме, якщо писати нема про що. Але якщо в двох словах, то не забудьте згадати про:

  • громадській роботі;
  • участю у волонтерських проектах;
  • стажуваннях;
  • нагороди, сертифікати;
  • підробітки, якщо такі були, навіть якщо це була некваліфікована робота.

Описуючи навички, не спотворйте реальний стан речей: чи не приписуйте собі ті, яких немає, або якими ви плануєте опанувати найближчим часом. Але і не зменшуйте свої можливості - опишіть все, що вмієте; будь-яка деталь може зіграти на вашу користь.

Надішліть ваше резюме та супровідний лист в усі компанії з вашого списку

Прикріпіть до резюме супровідний лист з коротким, але ємним обґрунтуванням, чому робота, на яку ви претендуєте, ідеально підходить саме вам. Витратьте деякий час для аналізу вакансії, покажіть свої аналітичні та творчі здібності, пояснюючи потенційному роботодавцю, що ваші знання, вміння, особисті якості та життєвий досвід роблять вас ідеальним кандидатом для цієї посади.

Роботодавець зацікавлений у вирішенні власних проблем. Тому говоріть про потреби підприємства і про те, як ви допоможете компанії в її зростанні і досягненні цілей.

На співбесіді покажіть своє бажання вчитися і розвиватися

Роботодавці люблять співробітників, які хочуть розвиватися. Вони швидше віддадуть перевагу людині без досвіду роботи, але бажаючій оволодівати новими знаннями, а не тому, хто вважає, що своє відучився і тепер можна просто відсиджувати призначені години «від дзвінка до дзвінка».

І готуйтеся до співбесіди! Щоб виглядати впевненим і менше нервувати, заздалегідь підготуйте відповідь на найпоширеніші питання:

Розкажіть про себе;

  • про переваги і недоліки;
  • про досягнення і виходи з критичних ситуацій;
  • про плани на найближчі 5 років.


Попросіть тестове завдання

Якщо ви розумієте, що роботодавець сумнівається, попросіть його дати вам тестове завдання. Так і ви зрозумієте, чи по плечу вам ця робота, а якщо вдасться блискуче впорається із завданням, то і пропозиція про підписання трудового договору не змусить себе довго чекати.

Звичайно, бажаємо, щоб ви знайшли свою роботу дуже швидко. І щоб вона була такою, про яку ви мріяли. Але і не впадайте у відчай, якщо пошуки затягуються. Перегляньте своє резюме, погодьтеся на стажування, запишіться на курси англійської, навчіться друкувати наосліп. І робота обов'язково знайдеться.

 

Читати також:

Як коректно відмовитися від запрошення на роботу

В крупных городах около 90% безработных с высшим образованием

Как искать работу в кризис

7 вещей, которые понравятся рекрутеру в вашем резюме

12 советов, что делать в первые недели на новой работе

10 плюсів читання, або чому ми повинні читати кожен день

Говоріть красиво: 15 найкращих українських скоромовок для тренування гарної вимови

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua