Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів
Инвестиции - Драгметаллы
16.11.2019
ImageВперше за останній 21 рік Центральний банк Німеччини (Бундесбанк) купив жовтий дорогоцінний метал для резервів країни. Як стало нещодавно відомо, у вересні цього року німецькі резерви золота зросли до 108,34 млн. унцій.

На тлі зміни керівництва в ЄЦБ і швидкого занепаду німецького Deutsche Bank все більше зростають страхи перед початком чергової фінансової кризи. У зв'язку з цим фінансова влада Німеччини знову звернули свою увагу на золото, яке виступає як захисний актив.

 

Варто нагадати, що покупка золота у вересні цього року стала помітною подією в Німеччині, після того як у 2017 році Бундесбанк повернув на територію країни 583 тонни жовтого дорогоцінного металу вартістю 31 млрд. доларів. Репатріація золота була здійснена швидше, ніж планувалося. Про повернення німецького золота було вперше оголошено в січні 2013 року. Тоді планувалося повернути 674 тонни з США і Франції.

 

Варто також сказати, що Німеччина є не єдиною країною в світі, яка повернулася до нарощування своїх золотих резервів. Процес дедоларизації здійснюється в багатьох країнах світу, включаючи Росію. Також активну політику по покупкам золота для резервів проводить Китай. Хоча багато інформації по ринку золота в цій азіатській країні замовчується, щоб не вплинути на світову ціну жовтого дорогоцінного металу. Центральні банки стурбовані майбутнім крахом американського долара. З цієї причини спостерігається «золота лихоманка» серед Центробанків різних країн світу.

 

На думку аналітика Пітера Шиффа, дні долара США полічені. І це лише питання часу, коли відбудеться його крах. Тому Центральні банки різних держав гарячково нарощують свої резерви золота, щоб зменшити в них частку американської валюти.

 

Ситуація з золотом в Німеччині говорить нам про те, що навіть там фінансова влада розуміє, що чекає світову економіку. Справа в тому, що зазвичай ця європейська країна вела консервативну політику щодо золота. А тепер ми спостерігаємо зміну вектора. Це вказує лише на те, що епоха фіатних грошей, які нічим не забезпечені, поступово добігає кінця.

http://gold.ru/ Переклад  Дєньга

Дивитись: Графік цін на золото  

 

Читати також:

Німеччина: золото за готівку до 2000 € без паспорту

ЦБ Угорщини збільшив золотий запас в 10 разів

Банк Англії не віддасть золото Венесуелі

Немцы покупают больше всех золота в мир

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Немецкое золото бежит из США

 


 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua