Що не слід робити при тривалому найманні квартири?
Инвестиции - Недвижимость
01.05.2020
ImageСьогодні на українському ринку оренди нерухомості складається досить сприятлива ситуація для квартиронаймачів. Це обумовлено великою кількістю актуальних пропозицій, що призвело до незначного падіння цін.

Однак, щоб перебування в орендованому житлі було комфортним і безпечним важливо не робити поширених помилок.

Не довіряйте наймодавцю на слово

Багато хто вважає, що літня бабуся або вагітна жінка не здатні до обману. Навіть якщо перед вами мила сором'язлива людина не варто забувати про перевірку документів, що підтверджують, що вона є єдиним законним власником квартири. Випадків, коли нерухомість здається повторно дуже багато тому перевірка документів — це важливий момент.

Сьогодні щоб помісячна оренда квартири пройшла безпечно можна використовувати перевірені оголошення на спеціалізованих сайтах в інтернеті. Такі пропозиції досконально вивчаються інспекторами, які особисто виїжджають на об'єкт і фіксують стан житла додатково перевіряючи документи на нерухомість, що є в орендодавця.

Не забувайте про формальності

Укладати договір оренди потрібно тільки з власником житлоплощі. Але багато орендодавців намагаються уникнути формальностей, щоб не стикатися з податковими службами. Але не варто погоджуватися на усні домовленості, через те, що тільки письмовий документ може стати вагомою підставою у вирішенні суперечок між сторонами угоди.

Сьогодні не обов'язкова офіційна реєстрація документів у відповідних державних службах, якщо оренда укладається строком менше ніж на календарний рік. Зате наявність такого документа допоможе виграти в суді, якщо квартиронаймач завдасть шкоди майну або наймодавець не виконає свої зобов'язання.

Не забудьте як доповнення до основного документа скласти акт прийому-передачі майна у квартирі, вказавши в ньому список:

  • цінних речей;
  • побутової техніки;
  • меблів і постільної білизни;
  • посуду та інших предметів побуту.

Якщо цим знехтувати, то власник житлоплощі може пред'явити вам претензії з приводу несправного телевізора, зламаних меблів або згорілого кондиціонера, яким ви жодного разу не користувалися. Додатково зафіксуйте в договорі поточні показання на лічильниках обліку споживання енергоресурсів.

Зважайте на природний знос

Природно, розраховувати на наявність нових речей, в орендованій квартирі, не варто. Це пов'язано з тим, що в ній раніше проживали інші квартиранти, які не завжди акуратно поводяться з меблями, сантехнікою та іншими речами. Тому щоб запобігати спірним ситуаціям важливо в акті прийому-передачі, вказувати поточний стан всього майна, що є в житлових приміщеннях.

Не показуйте власну сором'язливість

Самим малоприємним етапом оренди житлоплощі є обговорення фінансової сторони угоди. І в даній ситуації не потрібно соромитися, ставити питання власнику квартири, про його плани. Часто наймодавець без видимих на те причин підвищує розмір орендної ставки. Тому щоб уникнути додаткових фінансових витрат, важливо прописати нюанси підвищення ціни в договорі окремим пунктом.

Завжди беріть розписки

Пам'ятайте, що орендодавці також виявляються в не вигідному положенні, адже їм абсолютно невідомо хто буде проживати на їх житлоплощі. Тому визначившись з підходящим варіантом тимчасового житла, розкажіть трохи про себе його власнику:

  • місце вашої роботи;
  • чим захоплюєтеся;
  • як часто любите відпочивати з друзями.

Ваша відвертість допоможе налагодити довірчі відносини з орендодавцем. Це дозволить уникнути несподіваних додаткових візитів, через те, що людина буде вам довіряти. Але, навіть заселившись в нове житло, не варто розслаблятися. Вам належить щомісяця оплачувати комунальні послуги та при цьому просити розписку у власника квартири про отримання всієї суми грошей.

На правах реклами

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua