Рік Рул: ралі на ринку акцій закінчиться сльозами
Инвестиции - Ценные Бумаги
31.07.2020
ImageАгентство Kitco News взяло інтерв'ю у Ріка Рула, президента і генерального директора інвестиційної компанії Sprott U.S., під час якого вони обговорили поточну ситуацію на фінансових ринках.

На його погляд, ринки акцій продовжують ігнорувати слабкі фундаментальні дані. Через слабкий фундаменту ралі на фондом ринку не може бути тривалим.

«Зростаючі ринки, які базуються не на реальних активах, закінчуються зазвичай сльозами. Я не кажу, що через 10 років котирування акцій не будуть вище поточних рівнів. Мене цікавить перспектива найближчих трьох років. З огляду на поточну ситуацію, я не бачу передумов для реального економічного зростання », - таку думку озвучив Рік Рул.

Причиною поточного зростання ринку акцій є не реальне зростання економіки, а всього лише надання вільної ліквідності з боку ФРС США. «Я не кажу, що така схема не буде працювати далі. Але потрібно завжди дивитися на ситуацію в цілому і, звичайно ж, на фундамент, на якому будується «бичачий» ринок », - продовжує розповідати експерт.

На його погляд, при покупці акцій тієї чи іншої компанії інвесторам слід звертати увагу на її керівництво і перспективи. Важливо розуміти, чи зможе менеджмент впоратися з проблемами, які можуть виникнути через наближення фінансової кризи.


Попит на ETF

За даними Всесвітньої ради по золоту (WGC), в червні цього року попит на акції «золотих» ETF-фондів досяг нового рекордного значення. Справа в тому, що кожна акція забезпечена реальним фізичним дорогоцінними металами. За підсумками минулого місяця золоті резерви світових ETF-фондів склали 3.621 т.

WGC повідомляє у своєму звіті про те, що за перше півріччя поточного 2020 роки інвестори вклали в «золоті» ETF-фонди рекордний обсяг капіталу. Такого не спостерігалося ніколи за весь час ведення статистики. Наприклад, в червні фонди купили 102 т. золота для забезпечення своїх акцій. Цей обсяг відповідає 5,6 млрд. доларів.

У звіті говориться, що золоті резерви ETF-фондів в світі складають 3.621 т. Тільки лише за перше півріччя вони зросли на 734 т. Цей показник перевищив попередній рекорд, який був встановлений за весь 2016 рік з обсягом 646 т. На суму 23 $ млрд .

Лідерами ринку є американські ETF-фонди, найбільшим з яких вважається SPDR Gold Shares (GLD). На другому місці знаходиться iShares Gold Trust (IAU). У червні на обидва цих фонди припадало 67% світового ринку «золотих» ETF. Варто нагадати, що одна акція фонду забезпечена 1/10 унції фізичного золота. Зазвичай інвестори не вимагають поставку дорогоцінного металу в свою адресу. Тому цей вид інвестування слід розглядати насамперед як «паперове золото», яке має деякі ризики на відміну від володіння фізичним дорогоцінними металами.

http://www.denga.com.ua/

Дивитися також:  Графіки цін на золото

 

Читати також:

«Світ збожеволів через« безкоштовні» гроші»: мільярдер Рей Даліо - про загрозу світовій економіці

Фондовий ринок США впав на тлі побоювань пандемії COVID-19

Найбільш прибуткова акція в США в 21 сторіччі

S&P Global: дефіцит нових родовищ золота

Пітер Шифф: цінуйте спокій перед штормом

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua