JPMorgan: ціна біткоіни може вирости до $ 146 000
Банки - Валюта
08.01.2021
ImageБіткоіни конкурує з золотом за потоки капіталу, і в довгостроковій перспективі криптовалюта-піонер може подорожчати до $ 146 000, пишуть в аналітичній замітці стратеги JPMorgan Chase.

 Цю цифру вони отримали шляхом екстраполяції поточної ринкової капіталізації біткоіни на обсяг приватних інвестицій в золото (біржові фонди (ETF), злитки і монети).

На момент написання зазначеної вище замітки перший показник становив $ 575 млрд, а другий - $ 2,645 трлн. Шляхом нескладних обчислень (($ 2,645 трлн / $ 575 млрд )х $ 31 740 (ціна біткоіни на той момент) були отримані цифри в $ 146 000.

Однак експерти JPMorgan роблять важливе застереження: біткоіни зможе зрівнятися в популярності з золотом тільки в тому випадку, якщо його волатильність опуститься до волатильності золота. Це - необхідна умова для залучення більшого обсягу інституційних інвестицій в біткоіни.

«Якщо біткоіни зможе потіснити золото в якості «альтернативної» валюти, то він має великий довгостроковий шлях наверх», - пишуть стратеги банку. - «Однак волатильність біткоіна навряд чи швидко зрівняється з волатильністю золота і, швидше за все, займе роки. Тому теоретична ціна біткоіни на рівні $ 146 000 навряд чи буде досягнута в цьому році».

Сьогодні біткоіни приваблює не тільки фанатів хай-тека і любителів дивного: цілий ряд легендарних інвесторів від Пола Тюдора Джонса до Стенлі Дракенміллера і Скотта Майнерда вже вклали гроші в біткоіни або повідомили про намір зробити це.

Деякі експерти стверджують, що криптовалюта пропонують захист від ризиків інфляційної девальвації фіатних грошей в умовах безпрецедентного бюджетного і монетарного стимулювання. Інші кажуть, що роздрібні інвестори і фонди, які торгують по тренду, надувають нежиттєздатний бульбашку.

JPMorgan бачить кілька проблем, які в короткостроковій перспективі можуть як мінімум обмежити зростання біткоіна. Зокрема, банк вказує на великий обсяг накопичених довгих спекулятивних позицій і зростання числа невеликих біткоін-гаманців, який говорить про прихід на ринок великої кількості роздрібних інвесторів.

«Ми не можемо виключати, що поточна спекулятивна манія зажене ціну біткоіна в область $ 50 000 - $ 100 000», - робить висновок стратеги JPMorgan - «Однак ми вважаємо, що йому не вдасться там надовго закріпитися».


Примітка Дєньга: На нашу думку такий розрахунок є чисто теоретичним і навіть маніпулятивним, гроші з золота навряд можуть перепливти в біткоїн, да й ціна буде мінятися зовсім не в прямій залежності від кількості грошей які перетічуть у криптовалюту. Окрім того існують і інші ринки і засоби збереження.  Такщо ця формула і роздуми надто примітивна для серйозного сприйняття і для експертів такого великого банку. 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua