Чи стане 2021 рік найкращим для срібла?
Инвестиции - Драгметаллы
25.03.2021
ImageМинулий 2020 рік став вдалим для ринку дорогоцінних металів. Поточний 2021 рік може повторити і навіть поліпшити успіх минулого року, що означає продовження зростання цін.

Таку думку озвучили експерти аналітичного агентства Metals Focus.

На думку аналітиків, в 2021 році ціна срібла повинна продемонструвати кращу динаміку ціноутворення в порівнянні з іншими дорогоцінними металами. «У цьому році ми побачимо нові цінові рекорди у золота та паладію», - такий прогноз озвучив Філіп Ньюман. «Однак срібло покаже найкращий результат».

Аналітики Metals Focus також вважають, що срібло в 2021 році покаже хорошу динаміку ціноутворення завдяки тому, що цей дорогоцінний метал є як промисловим, так і інвестиційним металом. Факторами зростання стануть м'яка грошова політика Центробанків (інвестиційний попит) і поступове відновлення світової економіки (промислове зростання). Програма підтримки розвитку альтернативних джерел енергії в США буде також підтримувати ринок срібла.

Варто нагадати, що коронавірусна криза змусила багатьох інвесторів купувати дорогоцінні метали для захисту своїх заощаджень від знецінення. Через різке зростання попиту на інвестиційні дорогоцінні метали на ринку виник їх дефіцит. В результаті цього вартість золота і паладію виросла на 20%. Вартість срібла виросла за підсумками року на 47%.

Перспективи срібла

Девід Морган, аналітик ринку дорогоцінних металів, розповів в інтерв'ю інформаційному порталу Kitco News про поточну ситуацію в економіці і перспективи срібла.

Він вважає, що не варто розраховувати на швидке відновлення світової економіки. З цієї причини інвестори продовжать цікавитися дорогоцінними металами для збереження своїх заощаджень в умовах кризи. «Я не думаю, що попереду нас чекає швидке відновлення. Звичайно, все може бути, але я в цьому сумніваюся. Навряд чи інвестори захочуть ризикувати своїм капіталом. Швидше за все, вони продовжать шукати для нього захист ».

На думку аналітика, незалежно від стану економіки, попит на срібло в поточному 2021 році перевищить показники минулого року. Великий попит будуть створювати виробництво сонячних панелей і електромобілів.

У минулому році срібло успішно пройшло перевірку як захисний актив для капіталу в умовах кризи. Це означає, що багато інвестиційних фондів продовжать його купувати для своїх резервів. За підсумками 2020 року «срібні» ETF-фонди купили 300 млн. унцій цього дорогоцінного металу. Такий неймовірний попит на срібло не спостерігалося вже багато десятиліть. Минулий рік став дійсно феноменальним для срібла. За прогнозом Моргана, в поточному 2021 році вартість однієї унції дорогоцінного металу виросте до 40 доларів.

TD Securities: ціна срібла 30 $ в 2021 році 

Аналітики канадського банку TD Securities вважають, що в наступному 2021 році ціна срібла може показати кращу прибутковість в процентному співвідношенні, ніж золото, і досягти позначку 30 доларів за унцію. Про це повідомляє портал FXStreet з посиланням на огляд банку.

За словами аналітиків, вартість срібла демонструє хорошу динаміку зростання на тлі сприятливих для золота умов. Це означає, що срібло також позитивно реагує на макроекономічні, монетарні і фіскальні чинники. Як показує історія, волатильність срібла в два рази вище за золото. У разі зростання цін на золото вартість срібла може показати найкращу динаміку.

Аналітики прогнозують, що в 2021 році ринок срібла буде отримувати підтримку від відновлення промислового попиту, так як більше 60% попиту припадає саме на промисловість. Таким чином, використання цього дорогоцінного металу в світовій економіці буде зростати в наступному десятилітті, починаючи з 2021 року.

Ось що розповіли аналітики канадського банку TDS про попит і пропозицію дорогоцінного металу на світовому ринку: «Якщо промисловий попит в цьому році відновиться, а інвестиційний залишиться на стабільному рівні, то в подальшому на ринку срібла буде скорочуватися пропозиція дорогоцінного металу. Справа в тому, що видобуток срібла постраждав від карантинних обмежень в деяких країнах, наприклад, в Мексиці. Більш того, більше половини срібла видобувається в якості побічного продукту при видобутку цинку, міді і свинцю. Тому виробники металів не можуть швидко забезпечити зростаючий попит на срібло ».

 

Дивитися також:  Графіки цін на срібло, золото, платину

 

Читати також:

Silver Institute: зростання попиту на срібло для автомобілів

За 100 років долар США знецінився до золота на 99%

Зростання ціни золота - це ознака початку інфляції

Credit Suisse прогнозує ціну срібла 35 $ за унцію

Співвідношення цін золота і срібла на максимумі з 1991 р

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua