За що компанії платять космічні суми програмістам ($1,2 мільйона, наприклад)
Карьера - Заработная плата
13.02.2022
ImageDavid Goudet, Computer Engineer, опублікував у своєму блозі на Medium статтю під назвою «Why does Roblox pay $1.2 million to a single developer?», про те, чому великі компанії готові витрачати значні суми на зарплати. Коротка відповідь — талановитих програмістів дійсно мало, а вимоги до таких людей — дуже високі.
Детальніше — у скороченому перекладі.

Чому кадри — це важливо. Катастрофа Intel

Поганий вибір керівників Intel привів до повної втрати глобального ринку за кілька років.

Падіння Intel чудово ілюструє, чому компанії так відчайдушно шукає талановитих інженерів. У минулому Intel мала монополію на напівпровідники але в останні кілька років AMD явно взяла верх.

Intel пропустила шанс, який давала «мобільна революція». У компанії була можливість виготовляти мікросхеми для першого iPhone, але тодішній генеральний директор не бачив у цьому вигоди. Можливістю скористалися інші компанії, такі як Samsung і AMD.

У той час, як генеральний директор AMD д-р Ліза Су є інженером-електриком, колишній генеральний директор Intel Боб Свон — бізнес-керівник з очевидно іншими цілями.

Intel потрібен новий генеральний директор, що має бути технічним спеціалістом.

Деякі зарплати

Річний звіт про винагороду інженеру-програмісту показав абсурдні суми грошей, які компанії платять, щоб наймати талановитих розробників:

Netflix платить $226 000 Entry Level Engineer.

LinkedIn пропонує $646 000 для Staff Engineer.

Roblox платить $1 200 000 Principal Engineer.

Roblox — це платформа і система розробки ігор. Розробники з усього світу можуть створювати власні 3D онлайн-ігри всередині платформи. Ця пропозиція по заробітній платі означає, що Roblox виплачує за рік лише одній людині вдвічі більше грошей, які вони отримали під час першого раунду фінансування. Але чому?

Сеньйорність

Ці компанії не наймають джуніорів. Two Sigma, компанія, яка використовує штучний інтелект для торгівлі, наймає програмістів рівня 1 із середньою винагородою в $ 230 192. На своєму веб-сайті вони пояснюють складний процес інтерв’ю. Але що ще цікавіше, їхні «інженери з програмного забезпечення 1 рівня» повинні мати принаймні 3 роки досвіду та науковий ступінь в технічній галузі.

Netflix наймає лише Senior Software Engineers із середньою зарплатою понад $ 500 000. Але їхні високі зарплати, ймовірно, пояснюються тим, що в компанії — одні з найбільш стресових умов для роботи в Долині.

Генеральний директор Netflix Рід Гастінгс пояснює, що виняткові здібності програміста виходять за рамки швидкого кодування або дебагінгу: мова також йде про здатність вирішувати більш абстрактні проблеми. «Причина, чому інженер-рок-зірка є набагато ціннішою за своїх колег, полягає не тільки в програмуванні. Такий програміст неймовірно креативний і може бачити концептуальні моделі, які інші не можуть», — говорить він.

Проблеми

Roblox має понад 150 мільйонів активних користувачів щомісяця. Вони щодня витрачають віртуальну валюту та розробляють нові ігри. Так, гра має свою економіку, і вона дозволяє іншим програмістам створювати ігри всередині гри. Чи можете ви уявити собі масштаб проблем розробки? Програмісти там постійно стикаються з проблемами, які раніше ніхто не вирішував.

Коли команда DeepMind вирішила перемогти чемпіона світу з Go за допомогою комп’ютера, вони зіткнулися з грою, де кількість можливих позицій на дошці становить близько 10^172 (набагато більше комбінацій, ніж кількість атомів у Всесвіті). Вони створили метод, який частково став основою сучасної революції ШІ.

Кар’єра в Roblox за $1,2 мільйона

Завдяки вражаючій кількості 253 відкритих вакансій Roblox розвивається швидше, ніж будь-коли. Найбільш вражаюча пропозиція по заробітній платі — 1,2 мільйона доларів для Technical Director, який не зовсім розробник, а людина з чудовими управлінськими та технічними навичками.


Вимоги:

  • Не менше 10 років досвіду в управлінні продуктами.
  • Вміння знаходити та розставляти пріоритетні завдання.
  • Здатність аналізувати компроміси складних (багатовимірних) рішень і представляти альтернативи, які б задовольнили вимоги рішення.
  • Сильні письмові та усні комунікативні навички зі здатністю передавати ідеї через детальні специфікації та/або каркаси.

І хоча ці описи є суб’єктивними та дуже відкритими для інтерпретації, очевидно, що вони шукають когось із надзвичайними навичками, щоб очолити технічний персонал компанії.

 

Марія Дубініна,  DOU.ua

Читати також:

 
 
След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua